Kastav 14. prosinac 2019.

Paljenjem lampica počeo “Advent s najljepšim pogledom”

Paljenjem lampica počeo “Advent s najljepšim pogledom”

Svečanim paljenjem božićnih lampica na kastavskoj je Fortici počeo “Advent s najljepšim pogledom”. Odrasli su se razveselili adventskim kućicama, a mališani zabavnom Uredu Djeda Mraza i atraktivnim Visualia Park Instalacijama. 

Pritiskom na veliki crveni gumb na pozornici u Adventskom parku na Fortici kastavski gradonačelnik Matej Mostarac božićnom je rasvjetom obasjao Kastav i svečano otvorio “Advent s najljepšim pogledom”. 


“Zahvaljujem svima koji su radili na tome da  ove godine Advent s najljepšim pogledom bude još bolji i još ljepši. Želim da ovih petnaest dana provedemo u druženju, zabavi i komentiranju lijepih stvari iz ove godine, da što prije zaboravimo ružne stvari te da vrijeme u Kastvu iskoristimo za zbližavanje i veselje”, poručio je Mostarac.


I dok su se oni nešto stariji razveselili bogatoj ugostiteljskoj ponudi na adventskim kućicama te nastupu sjajne Antonele Doko mališani su se veselili Uredu Djeda Mraza, gdje ih je, u društvu vilenjaka, čekala sjajno raspoložena Baka Mraz.


Uz božićnu rasvjetu grad su i ove godine obasjale atraktivne instalacije Visualia Parka Pod ložun, pod Voltun i na Crekvini, koju krasi i veliko platno sa zanimljivom božićnom projekcijom.