Kastav 31. prosinac 2017.

Tisuće u Kastvu dočekale “zadnje polne” 2017.

Tisuće u Kastvu dočekale “zadnje polne” 2017.
Nekoliko tisuća sjajno raspoloženih posjetitelja na kastavskoj je Fortici i Trgu Matka Laginje dočekalo posljednje ovogodišnje podne, uz domaće bendove, kuhano vino i “kastavski hot dog”, a sve s humanitarnim predznakom.

“Grad na brege” dostojno se oprostio od 2017. Posljednjeg dana u Kastvu se okupilo nekoliko tisuća sjajno raspoloženih posjetitelja, koji su uživali u dobroj glazbi, u režiji domaćih bendova. Kastavcima i njihovim brojnim gostima predstavili su se: D`Beni Band, SuperCover Band, Trio Vox, LSD i DJ Zoki.

Kući nitko nije otišao žedan ni gladan. Tekle su litre kuhanog vina, a najtraženija klopa danas u Kastvu bila je domaća kobasica s kupusom u pecivu ili popularnije- “kastavski hot dog”.

5. “Zadnje polne va Kastve na 365 metara” je ponovno imalo humanitarni karakter. Sredstva prikupljena donacijama bit će preusmjerena udruzi EduRi iz Kastva, koja radi s djecom s poteškoćama u razvoju.

“Nama kao novoj, maloj udruzi s područja Grada Kastva ovo je jak vjetar u leđa. Planiramo već sljedeće godine što većem broju naše djece pomoći u rehabilitaciji”, poručila je Anđelina Toto i udruge EduRi.

“Sretni smo, zadovoljni i ponosni što možemo pomoći udrugama, djeci, nemoćnima, socijalno ugroženima. To je razlog zašto radimo sve ovo”, naglasio je Andy Cech idejni začetnik hvalevrijedne manifestacije.

Okupljene je na Fortici uz Andya Cecha pozdravio i novi kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, kojeg smo upitali za kratak osvrt na 2017. kao i najavu godine koja je pred nama.

Kastavska 2017.

“Najbitnije je da godinu završavamo s veseljem i da s veseljem uđemo u 2018. Godina je bila zanimljiva i za mene vrlo značajna. Najbitnije je da su svi obećani projekti realizirani. Otvorili smo dječja igrališta, škola je nadograđena, dobili smo dvije nove vrtićke skupine, iza nas još puno toga. Bilo je i problema, izazova uvijek ima, ali nadam se da ćemo s donesenim proračunom ostvariti sve projekte koje smo zacrtali. Najznačajniji su gradsko groblje, kanalizacija, Crekvina i Lokvina, puno je projekata, puno ideja, ali siguran sam da će biti uspješno” poručio je Mostarac.