Kostrena 3. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Božićne lampice obasjale Kostrenu

Božićne lampice obasjale Kostrenu
Svečanim paljenjem božićnih lampica večeras je u Kostreni počeo prosinac bogat događanjima.

3,2,1… nakon kratkog su odbrojavanja kostrenski načelnik Dražen Vranić, direktorica kostrenske Turističke zajednice Belma Džomba i ravnateljica Centra kulture Borka Reljac pritisnule veliki crveni gumb. 


Prostor ispred Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji obasjalo je na stotine lampica, tisuće balona od sapunice poletjelo je zrakom, a u dvorištu su padati počele i pahulje umjetnog snijega. 

To je, uz atraktivni foto kutak, najviše razveselilo najmlađe koji su mogli uživati i u finim fritulicama. Ukusne slastice pripremljene po recepturi iz redizajniranog izdanja “Tradicionalne kostrenske kuharice” prodavale su se u humanitarne svrhe. 


Uoči velikog finala predstavljen je i bogat program događanja od sv. Barbare do sv. Lucije. Već ove subote, 4. prosinca, Kostrenjani slave Barbarinu, a dan kasnije u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se “Mića Mikulna”. U ponedjeljak Kostrena slavi blagdan svetog Nikole, a Općina svoj Dan kojeg će obilježiti svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Kostrenski načelnik istaknuo je kako vjeruje da će u bogatom programu svatko pronaći nešto za sebe, poželjevši mještanima Kostrene i njihovim gostima sretne blagdane. 


“Ove godine uložili smo jako puno truda u novu dekoraciju u Kostreni, koja će se vjerujem svima svidjeti. Ovog prosinca definitivno vrijedi posjetiti Kostrenu”, poručila je direktorica TZO Kostrena Belma Džomba, pozvavši okupljene da ove zime koriste “kostrensku putovnicu”.

“Važno je istaknuti humanitarnu notu događanja, a to je sajanje- tradicionalni kostrenski običaj. Ovog puta prikupljamo donacije za našeg malog sumještanina, devetogodišnjeg Tina Bešvira, koji boluje od cerebralne paralize i pomoć mu je neophodna”, naglasila je Reljac. 


Za kraj spomenimo kako je prodajom spomenutih fritulica, zahvaljujući posjetiteljima velikog srca, za Tina već večeras prikupljeno gotovo tisuću kuna.