Kostrena 4. ožujak 2023. Klaudio Vrančić

Iz pancerica u Šljuke- jedriličari i skijaši jedre u Kostreni

Iz pancerica u Šljuke- jedriličari i skijaši jedre u Kostreni
Nakon što su jučer u večernjim satima snage odmjerili u veleslalomu, skijaši i jedriličari danas su preselili u Kostrenu, gdje ovog vikenda jedre u popularnim Šljukama

“Galeb Snipe & Ski Race”, kojim se obilježava 90. godina od osnutka Jedriličarskog kluba Galeb, isto toliko od prvog Jadranskog slaloma te 30. obljetnica Primorsko- goranske županije i Općina Čavle i Kostrena, počeo je sinoć pod svjetlima Radeševa, a nastavio se danas na moru ispred Kostrene.


“Danas i sutra u planu su ukupno četiri regate. Jedri se u klasi Šljuka, koja je najtrofejnija klasa u našem klubu. Klasa je to s kojom su Grego i Nikolić osvajali europska prvenstva, treće mjesto na svjetskom prvenstvu itd. Htjeli smo na taj način obilježiti veliku obljetnicu”, poručio je Milko Volarić, predsjednik JK Galeb, koji se osvrnuo i na jučerašnji veleslalom. “Nitko od jedriličara nije doživio nikakav pad, sve je prošlo bez lomova, tako da možemo reći da je bilo uspješno”, zaključio je kroz smijeh. 

“Jučer je bilo izvanredno. Nastupilo je pedesetak natjecatelja, svi su odskijali, lijepo smo se družili i obilježili smo 90 godina Jadranskog slaloma, a danas imamo odlične uvjete i obilježavamo 90 godina Jedriličarskog kluba Galeb”, nadovezao se Dean Pavlak, predsjednik organizacijskog odbora. 


U sklopu skijaško- jedriličarske manifestacije “Galeb Snipe & Ski Race” danas je u popularnim Šljukama ukupno jedrilo devet posada. Jedinstveno natjecanje zajedničkim su snagama organizirali Jedriličarski klub Galeb i Ski klub Rijeka, uz pomoć Goranskog sportskog centra i Primorsko- goranske županije.

“Jako smo zadovoljni. Ovim događanjem željeli smo svima, a prvenstveno sportašima, ponuditi mogućnost da u istom danu, ili možda dva dana zaredom, budu na snijegu i na moru”, poručila je Sonja Šišić, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ. 


“Zbilja jedna lijepa inicijativa Galeba i Ski kluba Rijeka da se poveže morski i planinski dio Primorsko- goranske županije, koja također, kao i mi, slavi 30. godina postojanja. Ovo je zbilja jedan hvalevrijedan događaj, kroz koji ljudi mogu upoznati naš Platak i našu Kostrenu”, istaknuo je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

“Svjedoci smo ogromnih ulaganja u Platak, što se vidi i kod nas u Kostreni. Često imamo posjetitelje koji borave kod nas, a dodatne sadržaje potraže na Platku. To je prekrasan spoj plavog i zelenog”, zaključila je Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena.