Kostrena 22. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Mićel Kunelić nestao poput valute po kojoj je dobio ime

Mićel Kunelić nestao poput valute po kojoj je dobio ime
Kostrenski Špažićari su Mićelu Kuneliću, tradicionalno na Pepelnicu, sudili i presudili u uvali Žurkovo

Kostrenski mesopust Mićel, koji je ove godine ponosno nosio prezime Kunelić, nestao je, baš kao i valuta po kojoj je dobio ime. Špažićari su mu, tradicionalno na Pepelnicu, sudili i presudili u uvali Žurkovo. 


Mićel je strpljivo slušao podužu optužnicu, u kojoj ga se, između ostaloga, teretilo: “ča je se poskupelo”, “ča neki člani i članice udruge spe i ni ih nigdere, a dojdu samo na Korzo”, “ča su bili bedaki i storili veli dim na Korzu pa se nisu videli na televizije”, “ča ni bilo Mikulne i nikakove fešte za dani Općine”, “ča Termoelektrana i INA sako malo delaju ekološki incidenti na moru i va zraku”…


Uzalud je branitelj nabrajao olakotne okolnosti i objašnjavao Mićelove grijehe. Pomoći mu nije bilo. Mićel Kunelić je, nakon čitanja oporuke, osuđen i spaljen. Bio je to posljednji potez maškarane vlasti, nakon kojeg je meštrica Jelena općinski ključ morala vratiti načelniku Draženu Vraniću. 


No, Špažićari se svojim mandatom mogu ponositi. Jedini su u riječkom prstenu imali čak šest maškaranih fešti, organizirali su Špažićarski kotlić, izostala nije ni tradicionalna “Marća”, a boje svoje Kostrene, između ostaloga, su branili i na velikoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci.