Kostrena 5. kolovoz 2020.

Mimohod i vijenci za kostrenske branitelje na Dan pobjede

Mimohod i vijenci za kostrenske branitelje na Dan pobjede

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, mimohodom i svetom misom u Kostreni je jutros svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 25. godišnjica vojno- redarstvene operacije Oluja.

Nakon što je protekle nedjelje sportskim natjecanjima i otkrivanjem improviziranog murala ispred Sportske dvorane, uz veliku bakljadu i vatromet, obilježena 25. godišnjica vojno- redarstvene akcije “Oluja” u Kostreni je svečano bilo i danas. 


Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja jutros je u crkvi sv. Lucije služena sveta misa, nakon čega su Kostrenjani u mimohodu krenuli prema groblju u Sv. Luciji. Vijenci i svijeće položeni su na središnjem križu i spomeniku hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, kao i na grobu poginulog kostrenskog branitelja Ivice Opačka- Paje. 


“Na žalost tijekom Domovinskog rata stradali su mnogi hrvatski branitelji, koji su dali svoje živote da bi mi danas mogli živjeti u neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj. Danas im odajemo počast, a njihovu žrtvu nikad ne smijemo zaboraviti”, naglasio je kostrenski načelnik Dražen Vranić.


Kostrenjani su vijence i svijeće potom položili i na središnjem križu te grobu poginulog kostrenskog branitelja Milana Balena na groblju u Sv. Barbari, a zatim i kod spomen-ploče u Ulici hrvatskih branitelja te kod spomenika hrvatskim braniteljima A bojne.