Kostrena 19. lipanj 2020.

Plava zastava i ove će se godine vijoriti u Kostreni

Plava zastava i ove će se godine vijoriti u Kostreni
U kostrenskoj uvali Svežanj jutros je svečano podignuta Plava zastava, međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka. 

Plava zastava i ove će se godine vijoriti u kostrenskoj uvali Svežanj. Međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka jutros je, dvanaesti puta, svečano podignuta u Kostreni. 


Plavu su zastavu, nakon glazbenog uvoda za koji je bila zadužena mada Lucija Stipanović, podignuli kostrenski načelnik Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić. 


“Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, ali ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima i dobra suradnja, onda je i ovakav rezultat moguć. Plava zastava ujedinjuje takva naša nastojanja i pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene”, naglasio je Vranić.


“Provedbu programa Plave zastave provodimo već dvanaest godina s ciljem da aktivno potičemo uređenje plaža i obalnog pojasa kao i očuvanje prirodnih vrijednosti kakva je uvala Svežanj. Zahvalila bih na suradnji Općini Kostrena, udruzi Lijepa naša i našim spasiocima koji brinu za sigurnost na kostrenskim plažama. Posebno mi je drago da podizanjem Plave zastave otvaramo Ljeto u Kostreni, manifestaciju kojom ćemo Kostrenu afirmirati ne samo kao kupališnu destinaciju nego i kao odredište dobre zabave”, rekla je Svetić.


Svečanost podizanja Plave zastave svojevrsni je uvod u manifestaciju "Ljeto u Kostreni" te najava kostrenskog vikenda bogatog događanjima