Kostrena 7. prosinac 2018.

Vatromet i lampice na velikom boru za početak Mikulne

Vatromet i lampice na velikom boru za početak Mikulne
Ovogodišnja Mikulna, manifestacija u čast kostrenskog zaštitnika svetog Nikole, započela je paljenjem lampica na velikom boru ispred Sportske dvorane i vatrometom iznad Kostrene. Bogat program Mikulne proteže se kroz cijeli vikend, a veliko finale bit će nedjeljni koncert “Četiri tenora”.
 
Četvrto izdanje “Mikulne”, tradicijske kostrenske manifestacija, počelo je danas u velikom stilu, na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena. Upaljene su lampice na velikom boru na radost malih i velikih, a nebo iznad Kostrene obasjao je spektakularni vatromet. 
 
Simboličnom početku Mikulne prethodila je predstava za djecu- “Iznenađenje Sv. Nikole”, Kazališta Smješko, nakon čega su se najmlađi Kostrenjani družili s najdražim svetcem. Odrasli su vrijeme kratili ispred adventskih kućica uz bogatu ugostiteljsku i gastro ponudu, a da kući ne odu praznih ruku pobrinuli su se izlagači domaćih autohtonih proizvoda i ručno izrađenih ukrasa. 
 
U programu koji je vodio Mario Lipovšek- Battifiaca, nastupila su djeca iz OŠ Kostrena i DV “Zlatna ribica“, a za dobru je zabavu u večernjim satima bio zadužen Duo Timeless.

Humanitarni predznak Mikulne
 
I ove godine Mikulna ima humanitarni predznak. Naime, manifestacija je oživjela pomalo zaboravljeni kostrenski običaj- sajanje, u sklopu kojeg su nekada mornari uoči Svetog Nikole obilazili kostrenske kuće i prikupljali novac, hranu i odjeću za one kojima je to bilo najpotrebnije. Po uzoru na njih u Kostreni se ove godine prikupljaju donacije za Udrugu Svjetionik iz Rijeke.
 
Bogat program trodnevne Mikulne nastavlja se sutra, a završit će spektakularnim nedjeljnim koncertom “Četiri tenora” u Sportskoj dvorani Kostrena, koji počinje u 19 sati.
 
Što posjetitelje ovog vikenda čeka u Kostreni možete provjeriti OVDJE