Kraljevica 23. lipanj 2023. K.V.

Kraljevički glazbenik Rino Petrović predstavlja novi spot

Kraljevički glazbenik Rino Petrović predstavlja novi spot
Rino Petrović predstavlja novu pjesmu na hrvatskom jeziku koju prati umjetnički spot: “Spusti zid (Danea)”

Rino Petrović je mladi glazbenik iz Kraljevice, koji je objavio novi video spot za pjesmu “Spusti zid”. Ujedno ovo je njegova prva autorska pjesma na hrvatskom jeziku, čiji spot potpisuju Gržinčić Creative Visuals.

“Pjesma je napisana prije malo više od dvije godine u otprilike 20 minuta. Svidjelo mi se kako zvuči u ogoljenoj verziji, samo uz gitaru i odmah sam pomislio kako bi trebala doživjeti puni aranžman. Nikada do tog trena nije mi palo na pamet napisati tekst koji je ustvari dosta banalan i na momente s notom zafrkancije te na njega napraviti glazbu i kostur aranžmana koji se dotiču funka. Nije mi to izgledalo kao nešto što je moj domaći teren, ali svakako je začinilo cijelu priču i od nje napravilo svojevrsni izazov”, ističe Petrović.

Snimanje pjesme započelo je u prosincu prošle godine i trajalo je do kraja ožujka ove godine. Gotovo sve snimljeno je u Rinovom malom kućnom studiju, a samo je bubanj snimljen u Adria Records studiju u Šmriki kod Roberta Grubišića.

“Na pjesmi su radili moji dragi prijatelji koji su itekako zaslužni za završni aranžman, a oni su: Helena Brajković (prateći vokal), Goran Ćišija (bubanj), Dario Devčić (bass), Antonio Rožmarić (električna gitara), Erik Kamenar (saksofon) i Ivan Filić (klavijature). Kao i svaki put do sad, za mix i master zaslužan je Tino Margan koji me svaki put iznova oduševi”, poručuje. 
 

Spot je sniman sredinom travnja ove godine, a iza njega stoji Gržinčić Creative Visuals, tj. Slađana i Filip.

“Prošle godine radili smo spot za moju autorsku pjesmu ‘Eve’ i tada sam im rekao da imam pjesmu na hrvatskom za koju želim njihov spot. Čast mi je raditi s njima budući da su do sada radili s imenima poput Gibonnija, Josipe Lisac, Silentea i mnogih drugih. Sve je snimljeno u riječkom Exportdrvu, a u spotu je moja djevojka Marina Koprivnikar koja je baletom obogatila spot. Nas dvoje još smo krajem 2016. razgovarali o tome da skupa snimimo spot, a sada je i to konačno došlo na svoje. Oduševila me svojim pristupom koji je bio potpuno profesionalan i jednostavan. Na momente se sve činilo kao da je san. Ova pjesma obilježava početak mog autorskog rada na hrvatskom jeziku i kao što sam malo prije rekao...Još uvijek mi se sve čini kao san i nestvarno mi je da je ugledala svjetlo dana”, zaključuje mladi glazbenik.

Tijekom perioda od 15 godina bavljenja glazbom, Rina pamtimo po sudjelovanju na HRT-ovom show-u ''The Voice'', na kojem je stigao do nokaut faze te u emisiji “A strana”. Sudjelovao je na festivalima “Grobnička skala” (nagrada za najbolju interpretaciju 2015.), “Melodije Istre i Kvarnera” (nagrada za najboljeg debitanta 2016.) te na “Večerima dalmatinske šansone” u Šibeniku.