Kraljevica 16. prosinac 2017.

Velika kraljevička jelka okićena uoči Božića

Velika kraljevička jelka okićena uoči Božića
Kraljevičani su jutros zajedničkim snagama okitili veliku božićnu jelku u centru grada. Hvalevrijednu su humanitarnu akciju- “Vesela bućica” i ove godine organizirali Mesopustari za kraljevički dječji vrtić.

Sjajno, predbožićno raspoloženje vladalo je jutros u samom srcu Kraljevice. Tradicionalno kićenje velike božićne jelke okupilo je brojne, sjajno raspoložene, Kraljevičane, ali i “goste” iz okolnih mjesta.

5. “Vesela bućica”, što je uz pomoć Grada Kraljevice i Turističke zajednice grada Kraljevice, organiziraju “Mesopustari” i ove je godine ponudila zabavni program, a sve uz čaj, kuhano vino, krafne i perece. Svoj su doprinos “bućici” dali: Plesni Klub Dance Queen, Dječji vrtić "Orepčići", Udruga "Djeca Kraljevice", KUD Lanterna Kraljevica, Mladen Dorić te dakako Mesopustari Kraljevice. Poseban gost, na radost mališana, bio je Djed Božićnjak, koji je u grad stigao kočijom.

Hvalevrijedno događanje ima humanitarni predznak. Naime, za simbolične donacije Kraljevičani su dobili ručno izrađene ukrase kojima su potom kitili veliku jelku. Mališane je posebno razveselila “auto košara” uz pomoć koje su uspjeli okititi i najviše grane visoke jelke. Sva prikupljena sredstva kraljevički će Mesopustari proslijediti Dječjem vrtiću “Orepčići”.