Ostalo 18. lipanj 2023. V.A., foto: M. Klement, I. Mažar

“Kanat i štorije eurosonga" oduševili Crikvenicu

“Kanat i štorije eurosonga" oduševili Crikvenicu
Crikvenica je još jednom bila središte jedinstvenog spektakla koji je nadmašio sva očekivanja

"Na palade", festival koji tradicionalno označava početak ljeta u Crikvenici, ove je godine bio u znaku Eurosonga, a organizatori su se za ovogodišnju temu festivala odlučili davno prije "ŠČeuforije", kao da su znali. I sve se poklopilo upravo onako kako to biva kad se energija organizatora i izvođača pretoči na publiku.


Četvrto izdanje ovog popularnog festivala koje je ove godine nosilo naziv "Na palade- kanat i štorije Eurosonga" i okupilo doista sjajna glazbena imena, dupkom je napunilo Trg Stjepana Radića. To potvrđuje kakav su brand organizatori stvorili, a ono što je još znakovitije jest činjenica da program podjednako oduševljava domaćine i turiste. Neki su do Crikvenice potegnuli upravo zbog festivala. 


Na impozantnu pozornicu i u vrhunsku produkciju sjajno se uklopio voditeljski dvojac Uršula Tolj i Mario Lipovšek Battifiaca, koji je na pozornicu pozivao vrhunske glazbene izvođače. Oni su izvodili eurosongovske uspješnice s ovog mega popularnog natjecanja kojeg svake godine prati više od milijardu ljudi. Uz pratnju vrhunskog Infinity Orchestra, kojeg su činili članovi Infinity Banda Croatia, pojačani klavijaturistom Karlom Lovrićem i Natašom Veljak s violinom, uživo su popularne glazbene uspješnice izvodili: Alen Đuras, Ivana Kindl, Damir Kedžo, Antonio Krištofić, Andrina Frleta, Martina Majerle, Veronika Kamenar, Mario Battifiaca, klape Luka i Tramuntana, a posebno valja istaknuti nastupe pobjednice Eurosonga Emilije Kokić i Daniela Popovića čija je "Džuli" bila europski hit, a prema reakcijama publike to je i dan danas. Zajedno s izvođačima publika je zapjevala "Neka mi ne svane", "Rock me", "Nel blu dipinto di blu (Volare)", zapljeskala uz "Wild Dances", "Waterloo", a poseban trenutak bilo je samo otvaranje uz nastup klape Luka koja je zapjevala "Mama ŠČ".


Večer za pamćenje, koja se održala u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice te "Eko-Murvice" d.o.o. i Turističke zajednice Kvarnera, upotpunili su Neven Barac koji je publiku nasmijao pričajući eurosongovsko- crikveničke anegdote te plesna skupina Trinity & Co., a na samom otvaranju publiku su pozdravili direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić i gradonačelnik Damir Rukavina.