Ostalo 29. listopad 2016.

Nova priznanja za Crikveničku rivijeru

Nova priznanja za Crikveničku rivijeru
Na Danima hrvatskoga turizma, tradicionalnom godišnjem skupu turističkih djelatnika, dodijeljene su ovogodišnje turističke nagrade. Iz Bola na Braču predstavnici Crikvenice vratili su se s nekoliko priznanja.

Crikvenička je rivijera na državnoj razini sudjelovala u tri kategorije. U kategoriji "Destinacija godine”- “Najuspješnija destinacija turizma zdravlja” bila je jedan od tri finalista. Među finaliste se, u kategoriji "Plaža godine”, plasirala i popularna plaža za pse "Monty's Dog Beach and Bar" u lučici Podvorska, dok je Mila Lončarić iz Selca proglašena najboljim agencijskim djelatnikom u Hrvatskoj i osvojila nagradu "Ljudi u turizmu" u kategoriji “Čovjek, ključ uspjeha- djelatnik godine”.
 
Među tri "Najuspješnije destinacije turizma zdravlja"

U kandidaturi za "Najuspješniju destinaciju turizma zdravlja" je TZG Crikvenice, među ostalim, navela prednosti i prirodne blagodati Rivijere Crikvenice (položaj, iznimno zdrava i povoljna klima i mikroklima, ljekoviti prirodni činitelji, raznolikost prirodnih ljepota, pješačke i planinarske staze i šetnice, plaže…) te proizvode u destinaciji (manifestacije, aktivni odmor, tradicionalna gastronomija…). Naravno, naglasak je na zdravstvenome turizmu, koji se na crikveničkoj rivijeri počeo razvijati koncem 19. stoljeća, među prvima u Hrvatskoj. Istaknute su ugledne zdravstvene ustanove i njihova ponuda (Thalassotherapia Crikvenica, poliklinike Terme Selce, Katunar i Oxy, ordinacije dentalne medicine) i marketinške aktivnosti vezane uz razvoj zdravstvenog turizma (konferencija CIHT- Crikvenica International Health Tourism Conference, tematizirani promo materijali- brošura i film o zdravstvenom turizmu na Rivijeri Crikvenici…). Iako nije osvojila prvo mjesto, plasman među tri najuspješnije destinacije zdravlja u Hrvatskoj je svakako vrijedno priznanje od strane struke i jak motiv za daljnji razvoj kvalitete ove selektivne vrste turizma. 
 
Nova potvrda za "Monty's Dog Beach and Bar"

Nagrada "Plaža godine" dodjeljuje se najboljoj plaži u tekućoj godini i to temeljem tehničkih uvjeta, ponude i sadržaja te kakvoće vode za kupanje. Plaža za pse "Monty's Dog Beach and Bar", koja je tijekom 2016. privukla iznimnu pozornost ne samo domaćih, nego i svjetskih medija, plasirala se među 3 najbolje plaže. Osim uređenosti, ova plaža ima originalan i jedinstven sadržaj u Hrvatskoj, ali i u svijetu- prvi kafić za pse, nastao prema zamislima koncesionara, mladoga bračnog para Ruby i Igora Montanari- Knez. Spomenimo i to da je "Monty's Dog Beach and Bar" dobitnik nacionalne godišnje nagrade "Simply the Best" u kategoriji "Inovativni projekt u turizmu", čija će se svečana dodjela održati u studenome.
 
Priznanje za Milu Lončarić

Cilj nagrade “Čovjek- ključ uspjeha, djelatnik godine" je, prije svega, razvijanje gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema gostima te podizanje kvalitete usluge, a bira se u ukupno 26 kategorija. Izvrsno poznavanje nekoliko svjetskih jezika, profesionalan pristup prema poslu te iznimna komunikativnost, ljubaznost i susretljivost svakako su bili presudni prilikom odabira Mile Lončarić za najboljeg agencijskog djelatnika u 2016. U tridesetak godina je stekla brojna vrijedna iskustva vezana uz turizam, a 1996. je pokrenula vlastitu turističku agenciju u Selcu. Već je nekoliko mandata član Vijeća TZG Crikvenice, istinski uživa u poslu te u svakoj prilici promovira čitavu crikveničku rivijeru, a posebno svoje mjesto Selce. 

Sva priznanja potvrda su jačanja imidža i prepoznatljivosti Rivijere Crikvenice, podizanja kvalitete u destinaciji i važnosti suradnje te kvalitetne koordinacije svih sudionika turističkoga života.

“Godišnje hrvatske turističke nagrade su najbolji dokaz tome da čovjek uistinu jest ključ uspjeha u turizmu te glavni pokretač i realizator turističkoga razvoja, a svakako su i snažan poticaj za daljnji rad na kvaliteti ponude crikveničke rivijere,” zaključuju iz TZG Crikvenice.