Ostalo 7. travanj 2022. K.V.

Počinje drugi ciklus radionica projekta “Stori po svoju”

Počinje drugi ciklus radionica projekta “Stori po svoju”
Nakon uspješno održanog prvog ciklusa u Kostreni, drugi ciklus radionica održavat će se u Rijeci. Prva radionica iz novog ciklusa pod nazivom “Design thinking”, na rasporedu je  8. i 9. travnja u Dječjoj kući. Namijenjena je mladima, u dobi od 19 do 29 godina. Prijave se vrše putem online obrasca.

Design thinking je metodologija čiji je cilj pronaći nova kreativna rješenja pomoću alata koji nas usmjeravaju ka potrebama korisnika. Metodologija design thinking ima primjenu i u svakodnevnom životu. Potiče nas na promjenu perspektive, pristupa u razmišljanju i rješavanju problema. Polaznici radionica prolaze kroz pet faza metodologije- empatija, definiranje, ideacija, prototipiranje i testiranje. Radionice su zabavne, poučne, poticajne i široko primjenjive. Namijenjene su mladim osobama na početku karijere ili studentima koji uz pomoć Design Thinking alata žele ostvariti prednost u budućim poslovima i brže rješavati izazove s kojima se na tom putu trebaju suočiti.

Prijavitelj i nositelj projekta Stori po svoju je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.