Ostalo 25. lipanj 2023. V.Alilović

Suza s Kvarnera pobjednik MIK-a, Ženske za feštu druge

Suza s Kvarnera pobjednik MIK-a, Ženske za feštu druge
Krčki glasovi presudili i donijeli pobjedu Voljenu Grpcu, Josi Butorcu i Klapi Tić te njihovoj "Suzi s Kvarnera"

Bura je prijetila cijeli dan, ali MIK je u svojih 59 godina navikao na sve pa ga ni bura nije prestrašila. Na ispunjenom Trgu glagoljaša sve je prštalo mikovskom energijom i pozitivom, upravo onako kako završnoj večeri i priliči. A nju je Grad Krk pripremio u suradnji s Općinom Malinska- Dubašnica i Općinom Punat te je to bila 20. mikovska večer u Krku i drugo finale u povijesti. Na te je činjenice podsjetio i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić, koji je podsjetio i na sjajnu vezu i tradiciju koju Krk i MIK grade odavna te je poželio festivalu dug “život” i još puno zajedničkih lijepih večeri na "Zlatnom otoku".


A onda je MIK zapjevao punom snagom, uz podršku gledališta i svaka je skladba nagrađena velikim pljeskom krčke publike, koja je ne samo odlučivala o pobjedniku festivalske večeri nego i cijelog festivala jer je nakon festivalskih večeri u Opatiji, Rijeci i Barbanu ukupni poredak bio toliko izjednačen da je svaki glas u Krku bio itekako presudan.

Krčka publika je za najdražu skladbu odabrala “Suzu s Kvarnera”, Voljena Grpca, Jose Butorca i Klape Tić, koja je osvojila 191 krčki glas. Druga je bila Ženska klapa Vejanke sa skladbom "Zavavik tu" i 162 osvojena glasa, dok su treće bile Tamara Brusić i Ženska klapa Hreljin- "Ženske za feštu”, koje su osvojile 127 glasova krčke publike.


Krk je tako, kao četvrti grad festivalske karavane, odlučio i ukupni plasman. Treće mjesto osvojila je skladba "Pod ruku me ćapaj" (Duško Rapotec Ute- Robert Pilepić – Duško Rapotec Ute) u izvedbi Nevije Rigutto i Duška Jeličića koji su skupili ukupno 65 bodova, drugo mesto u ukupnom poretku sa 78 bodova osvojila je skladba "Ženske za feštu" (Lara Pilepić- Robert Pilepić- Aleksandar Valenčić) u izvedbi Tamare Brusić i ženske klape Hreljin, dok su ukupni pobjednici s 83 osvojena boda Voljen Grbac, Joso Butorac i Klapa Tić sa skladbom "Suza s Kvarnera" (Robert Grubišić- Zlatan Marunić- Robert Grubišić).