Bakar 30. kolovoz 2022. Izvor: Studio B7, foto: M. Šegulja

Alexis Marsepoil stavio šlag na bakarsku glazbenu tortu

Alexis Marsepoil stavio šlag na bakarsku glazbenu tortu
Publika je uživala u izvedbama trojice vrhunskih glazbenika, među kojima i opernog pjevača Alexisa Marsepoila iz Pariza

Udruga Studio B7 je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Bakra i uz podršku Grada Bakra u crkvi Sv. Andreja u Bakru organizirala Fusion koncert opere, klavira i klasične gitare sa željom da u jednom koncertu spoje različite žanrove glazbe, povežu umjetnike u novoj i uzbudljivoj suradnji te da svoje sugrađane upoznaju sa iznimno talentiranim inozemnim i lokalnim glazbenicima. 


Na koncertu održanom protekle nedjelje publika je uživala u izvedbama trojice vrhunskih glazbenika: opernog pjevača Alexisa Marsepoila iz Pariza te naših lokalnih virtuoza Lorisa Ivančića Žica na klaviru i Natka Štiglića na klasičnoj gitari. 


Alexis Marsepoil mladi je francuski operni pjevač zavidne karijere sa istaknutim nastupima u Versaillesu, Teatru Verdi, Teatru Luciano Pavarotti u Firenci, Nacionalnoj operi u Sofiji, Naumburg kazalištu u Njemačkoj, a sada se toj listi pridružila i crkva Sv. Andreja u Bakru. Loris Ivančić Žic vrsni je pijanist i skladatelj koji iza sebe ima brojne nastupe i natjecanja po cijeloj Hrvatskoj. Vrhunski mladi gitarist Natko Štiglić dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, iza njega su brojni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu, a poseban je u svom glazbenom izričaju koji gradi na klasičnim skladbama, flamencu i obradama popularnih glazbenih komada. 


U impozatnom ambijentu crkve Sv. Andreja publika je tako mogla čuti Schubertovu Ave Mariu, Toreadora, Non più andrai, La vie en rose i mnoge druge solo i zajedničke izvedbe. U izvedbi skladbe Panis angelicus Marsepoilu su se pridružile članice Ženskog zbora Sklad koje su bile posebne gošće koncerta. Oduševljena publika je izvođače počastila velikim pljeskom i ovacijama.