Bakar 25. siječanj 2018.

Atraktivni bakarski maškarani vikend

Atraktivni bakarski maškarani vikend
Bakarske će maškare ovog vikenda doći na svoje. Subota je rezervirana za tradicionalnu smotru zvončara “Zvona i kanat za bakarski kraj”, a nedjelju će gradom prošetati Maškarana povorka umirovljenika.

Smotra zvončara “Zvona i kanat za bakarski kraj”, što je organiziraju Turistička zajednica Grada Bakra, Grad Bakar i Kukuljanski zvončari, održat će se ove subote (27. siječnja).

Povorka kreće s Kukuljanova u 14 sati i prolazi kroz cijelo mjesto te završava ispred Doma kulture Kukuljanovo, u kojem će se održati maškarani tanci uz Trio Vox s početkom u 19 sati.

U ovogodišnjoj povorci sudjeluju: Kukuljanski Zvončari, Griški Krabunosi, Čočman Express, Munski Zvončari, Grobniški Dondolaši i Zametski Zvončari.


Nedjelju (28. siječnja) na rasporedu je 8. “Maškaranu povorku umirovljenika”, u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Bakra. Povorka kreće sa Žala ribara u 14 sati i završava u Domu kulture “Matija Mažić” uz pratnju tamburaša “Žažara” Zlobin.

Na samom kraju spomenuti svakako treba da će se i ove subote maškare zabavljati na Kukuljanovu, Škrljevu i Hreljinu, uz "Trio Vox", "Trio Andreas", odnosno "Kumpaniju Nebuloza" te u prostorijama bakarske udruge La Bamba.