Bakar 24. siječanj 2019.

Bakar domaćin proglašenja najboljih oktanaca

Bakar domaćin proglašenja najboljih oktanaca
Poslije više od 15 godina proglašenje najuspješnijih oktanaca na četiri kotača ponovo će se održati na Kvarneru, u organizaciji Autokluba RI autosport.
 
Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2018. bit će proglašeni u Bakru, u subotu 26. siječnja s početkom u 12 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza.
 
Dodijelit će se ukupno 360 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, ocjensko- spretnosnih vožnji, autoslaloma, kronometar vožnjama, kup natjecanja utrka ubrzanja i Business Seat Vip Kup te u karting sportu. 
 
Posebnu pažnju plijene 43 posebna priznanja među kojima treba izdvojiti dvije Zlatne kacige i jedan Zlatni volan HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva te dvije Zlatne plakete HAKS-a klubovima, te dva trofeja s dijamantom za dobitnike tri zlatna.

Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a jednom zaslužnom sportskom djelatniku pripast će Nagrada za životno djelo nacionalnog saveza. 
 
Domaćin i organizator svečanosti u bakarskom Domu kulture “Matija Mažić” je Autoklub “RI autosport” koji kroz desetak dana bilježi deset godina izuzetno uspješnog i plodonosnog rada. Upravo zahvaljujući entuzijazmu i trudu članova ovog riječkog kluba, okupljanje najtrofejnijih hrvatskih automobilista i kartingaša, poslije više od 15 godina, vraća se svečanošću dodjele priznanja na područje Kvarnera, a bit će to ujedno prva dnevna svečanost tijekom koje će priznanja primiti 201 pojedinac i 27 klubova i organizacija. Svi dobitnici priznanja članovi su čak 46 klubova objedinjenih u Hrvatskom auto i karting savezu.
 
Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje “stara” sezona, a lov na nove trofeje  najavljen je već prvog vikenda u ožujku. Kalendar HAKS-a, iako još koji tjedan u radnoj verziji zbog usklađenja nekih termina utrka, i za ovu je godinu izuzetno bogat i sadržajan. 
 
Miroslav Krpan

Komentari