Bakar 3. prosinac 2022. Izvor: OŠ Bakar

Bakarski osnovnoškolci uređuju učionicu na otvorenom

Bakarski osnovnoškolci uređuju učionicu na otvorenom
Učenici OŠ Bakar nastavili su s ekološkim aktivnostima, koje provode u sklopu školskog projekta “Ispod grane veselo je znanje”

U bakarski projekt “Ispod grane veselo je znanje” uključeni su učenici drugih i četvrtih razreda i njihove učiteljice Alma Hess i Vesna Batistić, koje su projekt i osmislile. Osnovni cilj projekta jest urediti učionicu na otvorenom i na taj način stvoriti poticajnu okolinu za učenje uz mali odmak od tradicionalne nastave i klasičnog poučavanja. Realizaciju ovog hvalevrijednog projekta omogućila je INA, a podršku su pružili i Grad Bakar te TZG Bakra.


Aktivnosti učenika OŠ Bakar podržali su i volonteri iz Ininog Kluba volontera s kojima su učenici imali priliku ranije surađivati. Učenjem na otvorenom kroz istraživanja i kreativnost na nove načine učenici su podržali i globalnu akciju “Outdoor Classroom Day”, čiji je glavni moto učiniti učenje na otvorenom važnim dijelom života i dana svakog djeteta.


“Organizirano učenje promatranjem i istraživanjem razveselit će učenike naše škole koji će nastavne sadržaje usvajati u zelenom okružju. U prirodi se učenici opuštaju, zabavljaju, kreću i igraju. Kroz igru stječu iskustva i znanja važna za život. Aktivnosti u prirodi daju važan doprinos zdravom razvoju osobnosti djeteta i stvaraju brojne mogućnosti”, ističe ravnatelj OŠ Bakar Tomislav Uzelac Šćiran.