Bakar 26. srpanj 2019.

Bakarski susreti uz Maura Staraja i La Bandu

Bakarski susreti uz Maura Staraja i La Bandu
U velikom finalu ovogodišnjeg “Margaretinog leta” ove će subote na Žalu ribara snage odmjeriti predstavnici svih mjesta iz bakarskog kraja, a “Bakarski susreti” završit će velikim koncertom Maura Staraja i La Bande.

Tradicionalnim natjecanjem predstavnika Bakra, Hreljina, Krasice, Kukuljanova, Škrljeva, Praputnjaka i Zlobina ove će subote na Žalu ribara završiti ovogodišnje “Margaretino leto”. 


“Bakarski susreti”, nastali po uzoru na nekada popularne Jadranske susrete, tradicionalno okupljaju predstavnike svih bakarskih mjesta, koji se natječu u duhovitim zabavnim igrama. Ove godine to su: “Skijaška patrola”, “Snesi jaje”, “Svuci me obuci me”, “Križić kružić” i “Potezanje konopa”. 

Napomenimo kako na “Bakarskim susretima” svake godine tradicionalno sudjeluju i gosti, a ove godine to će biti ekipa CroMSIC studenata s medicinskog fakulteta, koji su u Rijeci na razmjeni.


Natjecanja počinju u 18 sati, a otvorit će ih bakarski umirovljenici, a “Bakarski susreti” na Žalu ribara završit će velikim koncertom Maura Staraja i La Bande, kojima će u pomoć priskočiti grupa “Fun”. 
    
Organizatori su za posjetitelje pripremili i nagradnu igru, a prva nagrada je tečaj jedrenja, kojeg je osigurala Academia Navalis Adriatica.