Bakar 3. prosinac 2018.

"Božić u Bakru" donosi za svakoga ponešto

"Božić u Bakru" donosi za svakoga ponešto
“Božić u Bakru”, uz blagdanski ugođaj, Bakranima i njihovim gostima i ove godine donosi bogat program, u kojem će i oni najizbirljiviji lakoćom pronaći nešto za sebe. 

Svakog prosinca u Bakru se održava manifestacija “Božić u Bakru”. U prigodnom programu sudjeluju brojne udruge, ustanove i pojedinci s područja Grada Bakra. Raznolik program  i ove će godine zadovoljiti svačiji ukus, a posebno je posvećen najmlađima, koji se najviše vesele predstojećim blagdanima. 
 
“Kids fashion show”
 
“Božić u Bakru” počinje ovog četvrtka, 6. prosinca, u 17:30, kada će se u Gradskoj knjižnici Bakar čitati Priča o sv. Nikoli. Već dan kasnije, 7. prosinca, na rasporedu je koncert “Da bi i k letu tako”, u sklopu kojeg u Crkvi sv. Margarete u Bakru, u 19:00, nastupaju KUU Sklad i njihovi gosti. Nedjelja, 9. prosinca, u 18:00, rezervirana je za “Kids fashion show”, uz prigodni program u Domu kulture Matija Mažić u Bakru. 
 
“Božićni sajam”
 
Petak,14. prosinca, na redu je tradicionalni “Božićni sajam”, uz prigodni program i voditelja programa Alena Polića. Sajam će se održati u Domu kulture Matija Mažić u Bakru, s početkom u 16:00. Dva dana kasnije u Galeriji Atelje Paulić, u 19:00, bit će otvorena Izložba (Re)Inventura, autora Dominika Grdića.
 
Najmlađi će 18. prosinca, u 18.00, uživati u Božićnoj priredbi Dječjeg vrtića Bambi, u Domu kulture Škrljevo, dok će dan kasnije na istom mjestu, s početkom u 18:30 biti održana Božićna priredba Dječjeg vrtića Pčelice.
 
Tradicionalna marenda
 
Četvrtak, 20. prosinca, u 18:30, na rasporedu je Božićni koncert u Crkvi sv. Josipa na Praputnjaku, a nedjelju, 23. prosinca, u 19:30, Tradicionalni božićni koncert KUD-a Sloga i njihovih gostiju u Domu kulture na Hreljinu. 
 
Prigodna marenda za stanovnike Grada Bakra, održat će se na Badnjak, od 10:00 do 13:00, u Gradskom vrtu u Bakru, a tradicionalno kićenje bora na Trgu Vrata u Bakru, u organizaciji Društva Naša djeca Bakar, počet će u 17:00.
 
Božićni koncert “Božić je judi”
 
Veliko finale ovogodišnjeg “Božića u Bakru” bit će veliki Božićni koncert “Božić je judi”, koji će se održati u Crkvi sv. Andrije apostola u Bakru, 28. prosinca u 19:30.
 
“Posjetite nas u prosincu i doživite Bakar u božićnom duhu i ruhu. Budite i Vi dio naše božićne priče i pridružite nam se na nekom od brojnih događanja,” poručuju iz Turističke zajednice Grada Bakra.