Bakar 18. srpanj 2020.

Đani Stipaničev pjesmom priveo kraju Margaretino leto

Đani Stipaničev pjesmom priveo kraju Margaretino leto
Ovogodišnje, po mnogo čemu posebno, “Margaretino leto” završilo je večerašnjim koncertom sjajnog Đanija Stipaničeva na bakarskom Žalu ribara. 

Jedno sasvim neobično “Margaretino leto” stiglo je do kraja. Usprkos aktualnoj situaciji Bakranima najdraža manifestacija i ove je godine ponudila pregršt događanja, među kojima se uistinu našlo za svakoga ponešto.


Izostala su udarna događanja poput nadaleko poznate Pomorske bitke, Bis Festa i Bakarskih susreta, ali zato se šetalo Bakrom, istraživalo Hreljin, Praputnjak i Ponikve, a organizirani su i različiti dramski, izložbeni i glazbeni programi.


“Ovogodišnje Margaretino leto, sukladno epidemiološkoj situaciji, osmišljeno je na jedan drugačiji način. Organizirali smo niz doganjanja intimnijeg karaktera, za manji broj ljudi. Okrenuli smo se prirodi i našoj bogatoj baštini koju smo predstavili kroz četiri interpretacijske šetnje. Šetnje su bile vrlo dobro prihvaćene kako od lokalnog stanovništva tako i od naših posjetitelja. Vrlo smo zadovolji što smo unatoč ovoj situaciji uspjeli održati čak 13 od 15 planiranih doganjanja i što su povratne informacije jako dobre”, poručila je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra. 


A čast da “spusti zastor” na “Margaretino leto 2020” pripala je sjajnom Đaniju Stipaničevu, čije su iznimne vokalne sposobnosti večeras oduševile publiku na bakarskom Žalu ribara.