Bakar 20. svibanj 2019.

“Dobro nam došli u Bakar” u Domu kulture Matija Mažić

“Dobro nam došli u Bakar” u Domu kulture Matija Mažić
U nastavku programa “Bakar u gostima”, KUU Sklad nastavlja s jačanjem ostvarene suradnje i to festivalom “Dobro nam došli u Bakar”, koji se održao u Domu kulture Matija Mažić. 

Bakrani su ugostili sudionike iz Omišlja, Jelenja, Mrkoplja, Križišća i Lovrana, koji su prezentirali svoj kraj i udruge kroz prigodnu prezentaciju, pjesmu, recitaciju, modnu reviju, izložbe rukotvorina i likovnih radova te lokalnih delicija i tako predstavili svoj jezik, vizualni identitet kraja, glazbeni izričaj, običaje i gastronomiju.


Bakrani i gosti grade zajednički program u kojem se izričaji prožimaju naglašavajući sličnosti ili pak različitosti. U samoj pripremi programa identificiraju se zanimljive dodirne ili razlikovne točke, potiče se suradnja, promišljanje i istinsko upoznavanje lokalnih zajednica i udruga koje u njima djeluju, koje je garancija za kvalitetnu daljnju suradnju. 
 

“Bogato povijesno nasljeđe nas nadahnjuje, ali i obavezuje. Završna misao susreta Dobro nam došli u Bakar objedinjuje želju za osobnim jačanjem udruga i njihovih članova te spremnost da se preuzme odgovornost za vlastiti napredak, kao i napredak lokalnih zajednica”, naglašava Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar. 
 

Posjetitelji i sudionici su nakon kulturno umjetničkog programa ostali u ugodnom razgovoru i pjesmi uz okrjepu, zadovoljni i suglasni u namjeri da se ovakvi susreti nastave.

Foto: M. Šegulja