Bakar 15. siječanj 2018.

Drevni Bakar oduševio brojne posjetitelje

Drevni Bakar oduševio brojne posjetitelje
Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske organizirala je besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluje.
 
Inicijativi se pridružila i Turistička zajednica Grada Bakra, koja je tom prigodom organizirala razgledavanje Bakra, uz stručno vođenje.. 


Grupa od 84 ljudi okupila se ispred zgrade Magistrata. Pod stručnim vodstvom vodiča Bore Štrbca grupa je, uz Magistrat, obišla: Jaz, Perilo, Tursku kuću, crkvu sv. Andrije ap. s katakombama, Frankopanski kaštel, Rimsku kuću i crkvu sv. Križa. Turistička zajednica Grada Bakra pripremila je u Kaštelu i malu okrjepu uz bakarske baškote za sve sudionike.


“Ovom prilikom zahvalili bi se ZDTVH na odličnoj inicijativi i podršci, te svima koji su se pridružili obilasku Bakra, posebice našem vodiču, članovima udruge Bakarska gospoda i kapetani te Gradonačelniku Tomislavu Klariću, koji je također sudjelovao u obilasku”, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Bakra Sonja Jelušić Marić.