Bakar 30. travanj 2022. K.V., Foto: A. Barak

Krasica ugostila 15. Sportske igre umirovljenika

Krasica ugostila 15. Sportske igre umirovljenika
15. Sportske igre umirovljenika na Hroljevu okupile oko 350 sudionika iz 17 županijskih udruga

Na Krasici su jutros svečano otvorene 15. Sportske igre umirovljenika Primorsko- goranske županije. Na nogometnom igralištu Hroljevo natjecalo se oko 350 sudionika iz 17 županijskih udruga umirovljenika. Natjecatelji su snage omjerili u boćanju, pikadu, bacanju lopte u koš, igri s kolutovima te visećoj kuglani.


Igre su održane u organizaciji Matice umirovljenika PGŽ i Udruge umirovljenika Grada Bakra, a pod pokroviteljstvom PGŽ i Grada Bakra. 

Okupljene je ispred Udruge umirovljenika Grada Bakra pozdravio predsjednik Ivan Dubrović, zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji te zaželjevši sreću natjecateljima. 


Predsjednik matice umirovljenika Primorsko- goranske županije Zdravko Winter, uz riječi zahvale, uručio je plakete Primorsko- goranskoj županiji, Gradu Bakru i bakarskoj Udruzi umirovljenika. .

Pročelnik ureda Primorsko- goranske županije Goran Petrc istaknuo je važnost sportskih igara umirovljenika PGŽ -a, zaželjevši natjecateljima i natjecateljicama puno sreće, uspjeha, ali i dobre zabave. 


Igre je svečano otvorio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši važnost umirovljenika za zajednicu. 

“Ovo su druge sportske igre umirovljenika na našem području, a nadamo se da će se ponovo održati i za koju godinu kada bude otvoren sportsko- poslovni kompleks”, poručio je Klarić.

Izvedbom himne RH i PGŽ ž svečano otvorenje uveličala je Kulturno umjetnička udruga Sklad.