Bakar 28. srpanj 2019.

Praputnjarci jači od žestoke konkurencije i žešće nevere

Praputnjarci jači od žestoke konkurencije i žešće nevere

“Bakarskim susretima” te “mokrim” slavljem ekipe s Praputnjaka sinoć je na Žalu ribara završeno još jedno “Margaretino leto”. Na žalost vrijeme nije imalo razumijevanja za Maura Staraja i La Bandu.

Prijelazni pehar pobjednika “Bakarskih susreta”, nakon jedne godine izbivanja, vraća se na Praputnjak. Drugo mjesto sinoć je na bakarskom Žalu ribara osvojila Krasica, a treće Škrljevo. Obistinilo se tako predviđanje dviju navijačica Praputnjaka, koje su u Bakar stigle s transparentom- “Praputn- jak, jači najjači”. 


Ekipe Bakra, Hreljina, Krasice, Kukuljanova, Škrljeva, Praputnjaka i Zlobina snage su odmjerili u pet zabavnih, duhovitih, ali i zahtjevnih igara: “Skijaška patrola”, “Snesi jaje”, “Svuci me obuci me”, “Križić kružić” i “Potezanje konopa”. 

Spomenuti svakako treba i ovogodišnje goste- CroMSIC studente s medicinskog fakulteta. Studenti iz različitih krajeva svijeta, koji su u Rijeci na razmjeni, u igri su bili do samog kraja. No, za potezanje konopa iskusne su bakarske ekipe izvukle “teško naoružanje” pa pomoći nije bilo. 


A finale konopa već sada možemo nazvati legendarnim. Naime, uoči sudara Praputnjaka i Kukuljanova “nebo se otvorilo”, ali to nije smetalo suverenim vladarima ove discipline- Kukuljanovo je još jednom potvrdilo svoju nadmoć. No, na kraju su na “Žalu” ostali samo Praputnjarci koji su sinoć pobijedili žestoku konkurenciju, ali i još žešću neveru.

Ništa manje vatreno nije bilo ni na samom početku “Bakarskih susreta”, kada su snage odmjerili umirovljenici. Pobjednici ovogodišnje “Penzićijade” su Zlobinjani, koji su titulu bučno proslavili. 

Drugo mjesto pripalo je ekipi Hreljina, a treće Praputnjarcima. Grad Bakar je pobjednike u obje konkurencije nagradio s po dvije tisuće kuna, a umirovljenici su u trajno vlasništvo dobili i pehar. 


Tradicionalnim odmjeravanjem snaga predstavnika bakarskih mjesta, koje je vodio Davor Dretar- Drele, završilo je još jedno Margaretino leto. Nažalost zbog nevremena je morao biti otkazan koncert Maura Staraja i La Bande. A Staraj se nakon bakarskog "tuširanja" fanovima obratio putem svog Facebook profila.