Bakar 30. srpanj 2017.

Praputnjarci obranili naslov na Bakarskim susretima

Praputnjarci obranili naslov na Bakarskim susretima
Ekipa Praputnjaka i druge je godine za redom bila najuspješnija na “Bakarskim susretima”, održanima jučer na “Žalu ribara”. Praputnjarci su u velikom finalu bili uspješniji od Hreljana. Uvertira u 12. “Bakarske susrete” bila je “Penzićijada”, na kojoj su uvjerljivo slavili Zlobinjani.

Bakarske susrete na Žalu ribara otvorili su “penzići”. Popularna “Penzićijada” od 2012. je sastavni dio zabavne manifestacije što je nastala po uzoru na slavne “Jadranske igre”.

Udruge umirovljenika iz bakarskog kraja natjecale su se u pet atraktivnih igri. “Penzići”, u šarenim majicama, iz Bakara, Hreljina, Škrljeva, Praputnjaka, Zlobina, Kukuljanova i Krasice su tako igrali “More u boci”, “Mini košarku”, “Zabij gol”, “Konobare” i “Frizbi”.
 
Zlobin slavio na “Penzićijadi”

Na kraju su uvjerljivo slavili umirovljenici sa Zlobina, ispred vršnjaka s Praputnjaka i trećeplasiranih Bakrana. Zlobinjani su se kući vratili s prijelaznim peharom i poklon bonom u iznosu od 1000 kuna.

Nakon “smjene generacija” na Žalu ribara na red su došle mlade snage. Na 12. “Bakarskim susretima” natjecalo se osam ekipa: Praputnjak, Kukuljanovo, Škrljevo, Bakar, Hreljin, Krasica, Zlobin i gosti iz Slovenije- Lendava. 

Počelo je s popularnom igrom “Križić- kružić”, nastavilo se “Ribarskim kašetama”, nakon čega je uslijedio “Frizbi”, a potom i “Bockanje”, duhovita igra u sklopu koje muškarac metlu, koju drži među nogama, mora provući kroz rolu toalet papira, koju na istom mjestu drži njegova partnerica. Veliko finale bilo je “Potezanje konopa”.
 
Praputnjak i Hreljin u “foto finišu”

Nakon pet uzbudljivih igara na prvom su mjestu bili izjednačeni Praputnjarci i Hreljani pa je odlučila tzv. “majstorica”, nakon koje su naslov pobjednika 12. Bakarskih susreta, kao i pripadajući pehar te bon od 1000 kuna, otišli na Praputnjak, koji je slavio i prošle godine. Drugi je tako završio Hreljin, a treće Kukuljanovo.

Događanje je pratio Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova "Moja poduzetna Hrvatska”, kao i “Gastro show”, u sklopu koje je podijeljeno oko 600 porcija pašte.

Spomenuti svakako treba neponovljivog voditelja Žarka Žeželića- Prdelu te nagradnu igru koju su organizatori pripremili za posjetitelje, a prva je nagrada bio tečaj jedrenja.

Za večernju feštu na prekrasnom bakarskom Žalu ribara, kojom je završilo ovogodišnje “Margaretino leto”, bili su zaduženi grupa “Point” i popularni “Begini”.
 
Više od 30 tisuća posjetitelja

Ovogodišnje “Margaretino leto” započelo je 17. lipnja, tradicionalnom “Šetnjom kroz povijest”. U proteklih mjesec i pol dana Bakrani i njihovi gosti imali su prilike uživati u bogatom programu kroz dvadesetak različitih događanja.

“Jako smo zadovoljni. Ovogodišnje Margaretino leto bilo je izvrsno posjećeno. Svake godine bilježimo rast broja posjetitelja. Najjača je dakako bila Pomorska bitka na kojoj je bilo više od 15 tisuća ljudi. Šetnja kroz povijest je bila jako zanimljiva, BIS je svake godine sve bolji, a iznenadio nas je sjajan odaziv na Večeri klapa, koja će postati tradicionalna,” zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Bakra Sonja Jelušić.

Po nekim procjenama zahvaljujući “Margaretinom letu” kroz Bakar je ove godine prošlo više od trideset tisuća posjetitelja. Posebno veseli porast broja ležajeva u samom Bakru, kao i rast broja dolazaka i noćenja. Dobrim dijelom za sjajne je brojke zaslužno i “Margaretino leto”.