Bakar 3. ožujak 2019.

Škrljevo “gorjelo” posljednje maškarane subote

Škrljevo “gorjelo” posljednje maškarane subote
U velikom maškaranom finalu Dom kulture na Škrljevu sinoć je “gorio”. Maškarani tanci uz Ri- Play Band na Škrljevo su privukli brojne domaće maškare, ali i goste iz talijanske Faenze. 

Sjajna atmosfera vladala je sinoć u Domu kulture na Škrljevu, gdje su brojne maškare odlučile provesti posljednju ovogodišnju maškaranu subotu. Do dugo u noć maškarano se Škrljevo zabavljalo uz Ri- Play Band. 

Domaćinima su se, već tradicionalno posljednje subote, pridružili Pehinarski feštari, a posebni gosti Škrljevskih maškari bili su njihovi prijatelji iz talijanske Faenze, s kojima su Škrljevčani pobratimljeni još od 2005. godine, kada su prvi puta gostovali na njihovom karnevalu. Spomenuti svakako treba i košarkaše Škrljeva, koji nisu željeli propustiti veliku maškaranu feštu u mjestu čije ime s ponosom nose. 

Škrljevske maškari u domu kulture Škrljevo ove su zime organizirale ukupno osam maškaranih subota. Za zabavu je uvodne dvije bila zadužena Grupa Aurora, dok su se ostalih subota maškare zabavljale uz Ri- Play Band. Škrljevčani su ovih maškara ugostili i brojne grupe iz riječke okolice, a dočekali su i susjede- Kukuljanske zvončare. Održana je i jedna dječja reduta, kako bi i male škrljevske maškarice došle na svoje.

Škrljevske maškari imale su svoje predstavnike i na Maškaranom auto rallyu Pariz- Bakar, kao i na jelenskoj, odnosno opatijskoj balinjeradi te maškaranom dobrovoljnom darivanju krvi. U velikom finalu na riječkom će se Korzu, s maskom “Škrljevska bundevijada”, danas predstaviti čak 150 članova grupe.