Bakar 11. rujan 2021.

Smotra zborova “U skladu s prirodom” večeras u Bakru

Smotra zborova “U skladu s prirodom” večeras u Bakru
Samo nekoliko dana nakon klasičnog koncerta “Večer ruskih skladatelja” KUU Sklad večeras za  Bakrane priprema još jednu veliku glazbenu poslasticu.

KUU Sklad iz Bakra od 2016. godine u Bakru organizira smotru zborova “U skladu s prirodom”, koja je do sada okupila veliki broj zborova i posjetitelja. Unatoč izazovima dvogodišnjeg pandemijskog razdoblja, bakarski je Sklad i ove godine okupio osam prijateljskih zborova s kojima će nastupiti na Žalu ribara u Bakru, večeras u 19:30 i tako poslati poruku da je divno pjevati u zboru, da je umjetnost snažan pokretač pozitivnih promjena i da se ni u kojoj situaciji ne valja predati.

Nastupit će: KUU Sklad Bakar, MPZ Jeka Primorja Rijeka, KUD Ive Jurjević Omišalj, združeni zborovi KUD Sloga Hreljin i KUD Martin Matetić Jadranovo, MPZ Gimpl Ravna Gora, KUD Halubjan Viškovo, Riječki komorni zbor Val, KUD Lovor Lovran i gošće iz Siska- Vokalni ansambl LIPE.

Nakon dužeg perioda, ovo je prilika da na jednom mjestu ljubitelji glazbe poslušaju 20- ak odličnih zborskih izvedbi.


Uz KUU Sklad u organizaciju smotre uključile su se i ostale vrijedne udruge: Udruga “Bakarska žena”, Udruga umirovljenika Grada Bakra- podružnica Bakar,UHBDR Grada Bakra, Bakarska straža, Društvo “Naša djeca” Bakar, DVD Bakar, a voditeljica je već šestu godinu Gordana Kovačević.

“Sadnicama kojima su nas počastili gostujući zborovi ozelenili smo Bakar, a posebno šetnicu uz Potok koju su u sklopu akcije Walk by Potok uredili bakarski volonteri, učenici i nastavnici OŠ Bakar te djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Bakar”, poručuje Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.

Smotru zborova “U skladu s prirodom” financijski podržavaju Grad Bakar i Odjel za kulturu PGŽ.

Komentari