Bakar 10. siječanj 2018.

Subotu kreće maškarano ludilo u bakarskom kraju

Subotu kreće maškarano ludilo u bakarskom kraju
Maškarano ludilo u riječkom prstenu neće zaobići ni bakarski kraj. Maškarani “tanci“ počinju već ove subote, a narednih tjedana očekuju nas i druga atraktivna događanja. 
 
Maškarani tanci će se u bakarskom kraju održavati od 13. siječnja do 10. veljače, na Škrljevu i Hreljinu te u bakarskoj Udruzi La Bamba. 
 
Maškarani tanci
 
U Domu kulture Škrljevo maškare će se zabavljati svake subote uz “Trio Andreas” te bogatu ugostiteljsku ponudu i pristupačne cijene. Ulaz je besplatan, a rezervacija stola za 6 osoba je 20 kuna (095 805 85 14).
 
U Domu kulture Hreljin za dobru zabavu zadužena je “Kumpanija Nebuloza”. Posjetitelje čekaju bogate tombole i nagrade za maske. Ulaz za maškare je 10, a za “civile” 20 kuna, dok je rezervacija stola besplatna (091 32 39 142).  
 
Maškare će se zabavljati i u Bakru i to u prostorijama udruge La Bamba uz brojna iznenađenja. Ulaz je za članove udruge besplatan, a za sve ostale je 20 kuna.
 
Zvona i kanat za bakarski kraj
 
Tradicionalna smotra zvončara “Zvona i kanat za bakarski kraj” održat će se 27. siječnja. Povorka kreće u 10 sati s Kukuljanova, prolazi kroz cijelo mjesto, a završava ispred Doma kulture Kukuljanovo gdje će se održati maškarani tanci uz Trio Vox s početkom u 19 sati.
 
Dan kasnije Bakrom će prošetati “Maškarana povorka umirovljenika”. Okupljanje je u 14 sati, ispred hotela Jadran.
 
Maškarani auto rally Pariz- Bakar
 
Atraktivni “Maškarani auto rally Pariz- Bakar”, što je nastao kao parodija na poznati rally Pariz- Dakar, na rasporedu je 3. veljače. Maškarani oktanci voze od riječkog Pariza pa sve do Bakra, a puteh ih uz dobru zabavu čekaju i ispiti spretnosti. 
 
Spomenuti svakako treba i dvije dječje redute što će se održati na Škreljevu (20. siječnja) i Kukuljanovu (4. veljače) s početkom u 17 sati. 
 
Krivce za sve nedaće u protekloj godini u Bakru te na Hreljinu, Kukuljanovu i Škrljevu zapalit će 13. veljače.