Bakar 19. ožujak 2019.

Tisuće gostiju u pred i posezoni stižu u Bakar

Tisuće gostiju u pred i posezoni stižu u Bakar

Nakon što su proteklih dana prvi gosti “probili led”, u travnju, svibnju, rujnu i listopadu Bakar bi trebalo posjetiti više od dvije tisuće stranih gostiju. Između ostalog dočekat će ih i nova manifestacija “Tuna fish fest”. 

Zahvaljujući svojoj odličnoj geografskoj poziciji, bogatoj povijesti te raznolikosti okruženja Bakar je konačno na dobrom putu da ostvari svoj puni turistički potencijal i izgradi prepoznatljivost u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Kako bi ostvarila taj cilj Turistička zajednica Grada Bakra i agencija Via Mea iz Crikvenice zajedničkim su snagama uspjeli uvrstiti Bakar na turističku kartu Europe. 


Proteklih dana u Bakar su stigle prve grupe gostiju, od brojnih koje još slijede kroz godinu. U dva termina Bakar je posjetilo više od 200 posjetitelja iz Njemačke, a riječ je o turistima koji su smješteni na Kvarneru, a Bakar su izabrali za novu izlet destinaciju. 

Kako je kod turista prvi dojam najvažniji, goste su odmah pri izlasku iz autobusa dočekali domaćini i Udruge s područja Grada Bakra. Gradska straža Bakar, Bakarska gospoda i kapetani te Težakinje i težaki z Praputnjaka u svojim odorama predstavljaju oživljeni komadić bogate povijesti grada pa su kao takvi idealni za fotografiranje. 


Turisti su uživali u degustaciji Stare bakarske vodice koju su prezentirale članice PZ Dolčina, a oduševili su se i nezaobilaznim bakarskim baškotom. Prekrasan sunčani dan upotpunili su glasovi muške klape “Reful” s Kukuljanova. Nakon degustacije grupe su krenule u razgled grada, iznenadivši se bogatom kulturnom baštinom tako malog grada. Organizatorima je to bila potvrda da Bakar ima odličan potencijal za ovakve aranžmane u pred i post sezoni. 


U želji da se posjetiteljima pruži i nešto više od samog razgleda i degustacije, u suradnji sa spomenutom agencijom u Bakru će se kroz mjesec travanj, svibanj, rujan i listopad odvijati pravi “povratak u prošlost”. Uz dosadašnju ponudu, osmišljena je manifestacija “Tuna fish fest” u kojoj će se staviti naglasak na povijesni Bakar kao središte tunolova na Jadranu, a kroz osam termina Bakar će posjetiti preko 2000 gostiju iz Njemačke i Austrije. 

Foto: M. Šegulja