Bakar 14. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Uživanje na dva kotača u ljepotama Kostrene i Bakra

Uživanje na dva kotača u ljepotama Kostrene i Bakra

Prvo izdanje atraktivne “Pomorske biciklijade” danas je okupilo tridesetak sudionika, koji su uživali u prirodnim i kulturno- povjesnim ljepotama Kostrene i Bakra

Najljepše što imaju Kostrena i Bakar turističke su zajednice, uz pomoć agencije “Promotiv Travel Outdoor”, danas pokazale biciklistima. 


Prvo izdanje atraktivne “Pomorske biciklijade” u Kostreni je, kod “sidra”, okupilo tridesetak sudionika, koji su krenuli, novom zanimljivom rutom, u otkrivanje prirodnih i kulturno- povijesnih ljepota. 

Organizatori su biciklistima predstavili tradiciju pomorstva, koja povezuje Bakar i Kostrenu, upoznali ih sa slavnim pomorcima, a zaboravili nisu niti na Frankopane te su obišli njihov bakarski dom. 


Nakon Kaštela sudionici su posjetili i impresivne Bakarske prezide, točnije Takalu, odakle “puca” jedinstveni pogled na čitavi zaljev. Na samom kraju biciklisti su obišli i rimsku utvrdu na Solinu. 

Spomenuti svakako treba i kako su organizatori gostima servirali lokalne specijalitete- Bakarsku i Kostrensku tortu, baškote i Staru bakarsku vodicu.