Bakar 23. lipanj 2023.

Varaždinski komorni orkestar gostuje na Hreljinu

Varaždinski komorni orkestar gostuje na Hreljinu
Varaždinski komorni orkestar gostuje na Hreljinu, a u Bakru će ovog ljeta nastupiti Zagrebački solisti

Ciklus klasičnih koncerata u Bakru se već tradicionalno održava u ljetnim mjesecima na različitim lokacijama, od veličanstvene i akustički savršene crkve Sv. Andrije, još jednog sakralnog dragulja- crkve Sv. Margarete, doma kulture Matija Mažić pa sve do i Frankopanskog kaštela.

Varaždinski komorni orkestar tako 25. lipnja gostuje na Hreljinu, a 24. srpnja u Bakru će nastupiti Zagrebački solisti. Ulaz na koncerte je slobodan. 


“Ono što objedinjava klasične koncerte možemo jednostavno nazvati- izvrsnost. Izvrsnost u pogledu odabira solista i ansambala i programa, kao i izvrsnost i umjetnička kreacija u izvedbi. Bakarska, a i šira publika kao i gosti imaju privilegij biti dijelom izuzetnih glazbenih događanja. Ove godine, nakon što smo već ispratili koncert sjajnog dua violončelo- čembalo Lazar-Has koji je neupitno inovativan u odabiru glazbe i načinu izvedbe, očekuju nas prave glazbene poslastice vrhunskih solista i orkestara- od svjetski poznatih Zagrebačkih solista i Hrvatskog baroknog ansambla, Varaždinskog komornog orkestra, Acoustic project ansambla s harfisticom Veronikom Ćiković, do sjajnog dua Laura Vadjon- Pavao Mašić, sve redom nagrađivani ansambli i solisti. Bit će to pravi praznik za sve glazbene sladokusce, ali i za svu publiku koja želi čuti, doživjeti i naučiti i nešto novo”, poručuje Dunja Vladislović, predsjednica Kulturno umjetničke udruge Sklad.

Program se odvija uz sufinanciranje Ministarstva kulture i medija, Grada Bakra i TZG Bakra, u organizaciji KUU Sklad.