Bakar 21. svibanj 2020.

Vatrogasni dom Škrljevo bit će završen početkom jeseni

Vatrogasni dom Škrljevo bit će završen početkom jeseni

Škrljevo će početkom jeseni dobiti novi Vatrogasni dom. Radovi vrijedni gotovo 11,5 milijuna kuna nastavili su se unatoč pandemiji i teku po planu. 

Budući Vatrogasni dom na Škrljevu, na ulazu u mjesto, neposredno uz Industrijsku zonu Kukuljanovo, sve je prepoznatljiviji. Radovi su se proteklih mjeseci nastavili, unatoč pandemiji koronavirusa. 


Ovih se dana radi na internoj prometnici, a u tijeku su i armirano- betonski radovi na potpornom zidu. Postavljaju se instalacije za vodovod, oborinsku odvodnju, struju i sanitarnu kanalizaciju.

Trenutno se odvijaju i obrtnički radovi. Postavljena je nadstrešnica, montira se stolarija, a kreću i fasadni radovi. Izvedeni su i armirano betonski radovi na prostoru budućeg joga.


Kapitalni projekt Grada Bakra “težak” je 11,5 milijuna kuna, a trebao bi biti završen početkom jeseni. 

Novi Vatrogasni dom će, uz garažni prostor za vatrogasna vozila, imati i tehničke te društvene i administrativne prostorije. Uredit će se i parkiralište i boćalište te opremiti i hortikulturno urediti trg na kojem će biti postavljena skulptura sv. Florijana. 


Budući dom škrljevskih vatrogasaca razveselit će i njihove kolege iz čitavog Bakarskog kraja, u kojem djeluju četiri dobrovoljna vatrogasna društva. Uz Škrljevo to su Zlobin, Hreljin i Bakar s ukupno 150 operativnih vatrogasaca i više od 400 članova.