Bakar 18. ožujak 2018.

Zborska pjesma odjekivala drevnim Bakrom

Zborska pjesma odjekivala drevnim Bakrom
Manifestaciju “Uskrs u Bakru” je KUU Sklad otvorila subotnjim koncertom- “Ususret proljeću”, što se održao u crkvi sv. Margarete. Uz domaćine, Mješoviti zbor Sklad i Župni zbor Sv. Andrija, nastupio je i Riječki komorni zbor Val.

Koncert je duhovnim sadržajem naglasio korizmeno doba i nadolazeći Veliki tjedan, a ležernim i popularnim skladbama, dolazak proljeća i Uskrsa- nove nade.

“Predivno je bilo pjevati u Crkvi sv. Margarete ispunjenoj do zadnjeg mjesta i to u društvu odličnih zborova- Riječkog komornog zbora Val i Župnog zbora Sv.Andrija. Repertoarom smo prošetali od renesanse do modernog doba, Europom, Amerikom i Afrikom, poslušali skladbe najpoznatijih svjetskih skladatelja poput Čajkovskog, Palestrine, Arcadelta, ali i bisera hrvatskog skladateljstva”, rekla je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.

Župni zbor Sv. Andrija u koncert je publiku uveo klasičnim repertoarom, a Bakrani su toplo pozdravili izvedbu, ali i dirigenta Mladena Cvijanovića, koji ove godine slavi 25-godišnjicu djelovanja.


Riječki komorni zbor Val je u potpunosti opravdao svoj renome jednog od najboljih hrvatskih zborova. Predvođen dirigenticom Doris Kovačić priredio je bakarskoj publici pravu zborsku poslasticu.

Domaćin, Mješoviti zbor Sklad pod vodstvom dirigentice Nine Simčić je duhovnim američkim i afričkim skladbama u veselom ritmu naglasio radost nadolazećih blagdana.

“Podrška bakarske publike nije izostala i ona nam puno znači pa zato od srca zahvaljujemo svima koji su ovaj kišni i hladni dan odlučili provesti s nama. Aplauzi i podrška publike zagrijali su naša srca. Zadovoljni su i gosti iz Rijeke predivnim ambijentom i akustikom naše Sv. Margarete, koncertom i druženjem koje je potrajalo uz domjenak i pjesmu, iz kojih se iščitava pozitivan i motivirajući zborski duh. U Skladu smo zadovoljni jer smo još jednom u Bakar doveli vrhunski zbor, divne pjevače i ljude, te priredili koncert dostojan našeg Bakra”, zaključila je Vladislović.

Foto: M. Šegulja