Čavle 19. kolovoz 2020.

"Bartoja" u znaku prijateljstva i sadržaja na otvorenom 

"Bartoja" u znaku prijateljstva i sadržaja na otvorenom 
Obilježavanjem desetljeća prijateljstva između općina Čavle i Cernik u petak počinje ovogodišnja “Bartoja”, koja će se, uz prilagođeni “korona” program, obilježavati sve do ponedjeljka. 

Program “Bartoje” danas je službeno predstavljen na konferenciji za medije. Kao što smo već ranije pisali ove će godine izostati velike fešte, ali blagdan jednog od grobničkih zaštitnika- svetog Bartola na Čavlima će se ipak obilježiti. 

“Ovogodišnja Bartoja je po mnogo čemu posebna jer korona nije zaobišla ni općinu Čavle. Program nije onakav na kakvog smo navikli, međutim on je i dalje bogat, kreativan i zabavan i vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe”, rekla je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


“U skladu s epidemiološkim mjerama za sve programe u našoj organizaciji sudionici se trebaju prijaviti na mail info@tz-cavle.hr, a broj mjesta je ograničen”, naglasio je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle.

Blagdan svetog Bartola apostola obilježit će se prilagođenim “korona” programom, u kojem će se uz, uz vjerske sadržaje, naći i kino projekcije na otvorenom, nastup Damira Halilića Hala, Bartojsko fotografiranje i šetnja Putovima Frankopana te partnerski programi Sportsko i Vertikalno lice Platka.

“U subotu krećemo sa sportskim turnirima. Igrat će se odbojka na pijesku, košarka 3 na 3, mali nogomet, boćanje i disk golf, a nedjelja je u znaku trail trkača i biciklista. Imamo i program za djecu te za vlasnike pasa i njihove ljubimce”, najavila je Barbara Tunjko, voditeljica projekta "Sva lica Platka". 

Izostati neće ni svečana sjednica, na kojoj će se podijeliti priznanja ovogodišnjim laureatima, a proslava "Bartoje" će početi u petak obilježavanjem 10. godina prijateljstva između Općine Čavle i Općine Cernik. 

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnje Bartoje možete pogledati OVDJE