Jelenje 16. siječanj 2017.

Budi se maškarano Jelenje

Budi se maškarano Jelenje
Tradicionalnim dizanjem pusta na Antonju u općini Jelenje počinje peto godišnje doba. Maškarani tanci u Domu kulture u Dražicama ove se godine neće održati. No, maškaranih događanja neće nedostajati.

Jelenske maškare mještanima će sutra, u 18 sati, predstaviti krivca za sve probleme iz protekle godine, čime će i službeno početi vladavina maškara u općini Jelenje. Zbog specifične situacije ključ Općine maškarama će predati povjerenik vlade RH Zdenko Holenko.

Maškarana događanja nastavljaju se 5. veljače, u 16 sati, kada je na rasporedu Dječja maškarana reduta u Domu kulture Dražice. 
 
13. Grobnička Balinjerada

Poslastica za sve zaljubljenike u maškare i brzinu, kojih na Grobnišćini ne nedostaje, na redu je 11. veljače. Tada će se naime održati tradicionalna Grobnička Balinjerada, koja će ove godine dočekati svoje 13. izdanje.

Maškare će na grobničkim cestama biti i tjedan dana kasnije. Naime, 18. veljače održat će se 3. Grobnički međunarodni maškarani auto rally. Maškarani oktanci u Dražicama će biti oko 13 sati. 
 
Tanac pod feštun
 
Kako je to na Grobnišćini bilo nekada svi zainteresirani i ove će godine moći vidjeti, od 25. veljače do 01. ožujka, u Boćarskom domu Zoretići gdje se pažljivo čuva jedinstveni stari običaj- “Maškarani tanac pod feštun”

Ni ove godine neće izostati još jedna tradicija- “Obahajanje maškar po kućah”. Maškare Zoretići će grobničke kuće obilaziti 25. i 26. veljače.
 
Dva jelenska pusta

Veliko finale maškarnih događanja u Jelenju na rasporedu je prvog dana ožujka, na Čistu srijedu, kada će se zapaliti dva pusta- u Jelenju (18:00) i Zoretićima (20:00).

Foto: arhiva