Jelenje 4. lipanj 2017.

Grobnička priroda “očarala” sudionike 3. Hahlići traila

Grobnička priroda “očarala” sudionike 3. Hahlići traila
Gotovo 300 natjecatelja okupilo se jučer u Dražicama, gdje je održana 3. međunarodna utrka Hahlići trail. Sudionike, koji su na Grobnik pristigli iz čak 9 zemalja, “očarale” su prirodne ljepote Grobnišćine.
 
Na 3. izdanju međunarodne trail running utrke Hahlići Trail u Dražicama se jučer okupilo 285 sudionika iz čak devet svjetskih zemalja. Uz domaće natjecatelje na Grobnik su tako stigli i trkači iz Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Njemačke, Izraela, Švedske i Kanade. 
 
Sudionici Hahlići traila, ovisno o svojim mogućnostima, mogli su birati između tri utrke: Obruč (12 km), Vidalj (18 km) te Fratar (45 km).
 
Utrku su obilježili iznimno teški vremenski uvjeti, visoka temperatura, jako sunce i vlaga. No, unatoč tome gotovo svi sudionici uspješno su stigli na cilj i to prepuni pozitivnih dojmova. Predivna priroda Hahlića, Paklena i Platka očarala je natjecatelje. 


Pobjednik najduže utrke (Fratar) je Slovenac Marjan Zupančić, ispred sunarodnjaka Boruta Zupeta, dok je treći ciljem prošao naš Pavle Kruljac. Što se pripadnica ljepšeg spola tiče 45 kilometarsku dionicu prva je istrčala naša Darija Bostijančić, ispred dvije Slovenke Ule Kupec i Mete Trampuž.
 
Vidalj je prvi prošao naš Matjaž Štanfel, ispred Riccarda Iancera iz Italije i Tonija Družete. U konkurenciji žena 18 kilometarsku utrku prva je pretrčala Urša Robnik iz Slovenije, druga je ciljem prošla naša Maja Resman, a treća Talijanka Stefania Zampieri. 
 
Obruč je prvi prošao Simon Strnad iz Slovenije, ispred naših Anasa Sharbinija i Marka Valičević, dok su kod žena prve na cilj stigle Suzana Alberini, Nika Begić i Sanja Ban Šegota.


3. Hahlići trail utrku organizirali su Društvo za sportove u prirodi Ad Natura, uz pokroviteljstvo Općine Jelenje i Turističke zajednice općine Jelenje.

Foto: Paulo Dukić