Jelenje 29. rujan 2016.

“Štorija o čudotvornon srpu” Ružice Huskić

“Štorija o čudotvornon srpu” Ružice Huskić
Ovogodišnja Mihoja obogaćena je zanimljivim kulturnim događanjem- predstavljanjem ilustrirane priče “Štorija o čudotvornon srpu”. 
 
Kako je prilikom predstavljanja knjige u Domu kulture naglasila autorica, Ružica Huskić, “to j štorija o poštivanju polna i o tomu kako se j prvo živelo, a njeja j svrha da se stariji domisle, a mladi navade stare besede i užance“. 
 
Ta zanimljiva knjižica izdana je pod okriljem Matice hrvatske- ogranka u Jelenju, a uredila ju je Sanja Zubčić. 
 
“Ono što ovu knjigu čini unikatnom jest činjenica da ju je autorica sama napisala i ilustrirala. Radi se o knjižici koja bi se mogla nazvati ‘grobničkom naivom’. Njezine slike su emotivne, prate tekst i obogaćuju ga. Za Grobnišćinu i cijeli naš kraj ova knjižica je važna jer podsjeća na jedan skromni, tihi, nebahati svijet koji danas odlazi u prošlost i to je ponajveća vrijednost ove knjižice. Nadam se da će je čitati mali i veći,” rekla je urednica.
 
Predsjednik jelenske Matice, Ivoslav Ban, pohvalio je pak autoricu kao samozatajnu, ali vrijednu članicu Matice koja, među ostalim, već više od dvije godine surađuje i na općinskom glasilu “Jelenske novine” u kojem volonterski uređuje rubriku “Kutak za razonodu”.
 
Okupljenim ljubiteljima domaće besede “Štoriju” je pročitala Korina Juretić, a sama autorica ispričala je još neke zanimljive štorije iz života i poneku narodnu mudrost. Izvedbom nekoliko “domaćih” pjesama večer je upotpunila izvrsna Tea Ban, uz klavirsku pratnju talentirane Daniele Perković.