Jelenje 5. prosinac 2014.

Sveti Nikola u Jelenju

Sveti Nikola u Jelenju
Sveti Nikola ili Mikula, kako ga grobnički mališani zovu, i ove je godine stigao u općinu Jelenje i razveselio mnogobrojnu djecu, njih čak 350. Slatkišima i igračkama napunio je šarene vreće i svakom djetetu ozario lice. 

Umjesto Krampusa, Mikula je sa sobom poveo svoje prijatelje, članove Mesopusne kumpanije iz Grada Grobnika, koji su izveli predstavu Crvenkapica, na oduševljenje svih mališana. 

Protekle godine mališani općine Jelenje očito su bili jako dobri svojim roditeljima jer ih je Mikula posjetio dva dana zaredom. Drugoga dana nagradio je djecu koja su najljepše obojila njegove crteže. Nagrade su dobili: David Vranković, Timon Jedriško, Veronika Crnković, Roko Bulat i Enea Bošnjak, a posebne pohvale: Alina Reljac, Lina Zaharija i Petra Polić. Kažimo da je Mikula ove godine u općinu Jelenje donio i darove za štićenike Dječjega doma Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu.

Djeca su mu se odužila recitacijama, pjesmom i plesom.U dobru raspoloženju i  zabavi, uz slatkiše, glazbu i ples, druženje sa svetim Nikolom prošlo je u hipu.