Kostrena 21. lipanj 2020.

Kišni plivački maraton u Kostreni okupio 80- ak sudionika

Kišni plivački maraton u Kostreni okupio 80- ak sudionika

11. izdanje Kostrenskog plivačkog maratona danas je, unatoč kiši, okupilo osamdesetak sudionika. Plivačice i plivači snage su odmjerili na dvije dionice, 3000 i 1500 metara.

Na plaži ispod Konobe More jutros se okupilo osamdesetak plivačica i plivača iz svih dijelova Hrvatske, ali i Italije, Slovenije i Bugarske. 


Najmlađi sudionici 11. izdanja Kostrenskog plivačkog maratona imali su tek 14, a najstariji čak 77 godina. Među natjecateljima su se našle mlade nade hrvatskog plivanja, ali i dobro poznata imena poput Smiljane Marinović. Snage su, po kiši, odmjerili na dvije dionice.


“Nažalost vrijeme nam nije naklonjeno. Međutim, iako je posljednjih godina znalo biti sunčano, bilo je i lošeg vremena te velikih valova i puno gorih uvjeta od današnjih. Najvažnije je da je prisutan sportski duh pa nema odustajanja”, poručila je Sandra Svetić, direktorica TZO Kostrena. 


“Tradicija se nastavlja. Kiša nam pada, kao i na prvom izdanju kostrenskog maratona. No, more je 21, a vani je 19 stupnjeva, tako da je plivačima bolje nego nama”, rekla je Iris Španjol iz KDP- a Primorje.

U apsolutnoj kategoriji dionicu od 3000 metara prvi su preplivali Damjan Gardašanić iz KDP- a Primorje u muškoj i Stela Krajnik u ženskoj konkurenciji. Na 1500 metara najbrži su bili Ivan Peko Lončar i Smiljana Marinović, članovi KDP- a Primorje. 


11. izdanje plivačkog maratona zajedničkim su snagama organizirali KDP Primorje i TZO Kostrena, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Plodina. 

“Počelo je Ljeto u Kostreni, koje će trajati do kraja kolovoza. Ovog vikenda imali smo niz događanja, a vjerujemo da će se narednih tjedana i vrijeme popraviti te da ćemo privući posjetitelje i goste u Kostrenu”, zaključio je općinski načelnik Dražen Vranić.