Ostalo 1. siječanj 2020.

2020. započela uz pjenušac i prvo ovogodišnje kupanje

2020. započela uz pjenušac i prvo ovogodišnje kupanje
Tisuće gostiju okupilo se danas u podne na tradicionalnoj zdravici na terasi hotela Kvarner, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran i prigodne čestitke na deset jezika. Svi posjetitelji dobili su na dar čašu za pjenušac s ugraviranim poznatim opatijskim motivom- Djevojkom s galebom.

Tradicionalnom novogodišnjom zdravicom na terasi hotela Kvarner, u srijedu, 1. siječnja točno u 12 sati, Opatija je svojim gostima zaželjela sretnu Novu godinu i zahvalila im što su upravo Kraljicu Jadrana izabrali za doček 2020. godine. 


Na deset jezika, prigodnu čestitku gostima uputili su gradonačelnik Grada Opatije gdin Ivo Dujmić, direktorica TZG Opatija gđa Suzi Petričić, počasna građanka Grada Opatija gđa Liu Pilato Liying te turistički vodiči. Zajedno s brojnim posjetiteljima nazdravili su pjenušcem iz čaša s ugraviranim poznatim opatijskim motivom- Djevojkom s galebom, koje su gostima ostale na poklon kao jedinstveni suvenir i sjećanje na novogodišnji provod u Opatiji.

Puhački orkestar Lovran izveo je klasični božićno- novogodišnji repertoar, a nakon zdravice, druženje se nastavilo ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer uz Dino Antonić Trio. 


Novogodišnju čestitku Opatijcima i svim posjetiteljima Kraljice Jadrana uputili su i Opatijski kukali te njihovi gosti, na svoj već poznat način- u 13 sati okupili su se na plaži Slatina, službeno otvorili sezonu kupanja te iz morskih valova ispred kipa Djevojke s galebom nazdravili Novoj godini.