Ostalo 7. ožujak 2018.

Dvije tisuće plesača na kvalifikacijskom turniru u Opatiji

Dvije tisuće plesača na kvalifikacijskom turniru u Opatiji
KTC Gervais će od 9. do 11. ožujka biti domaćina najboljim plesačima Hrvatske i regije, koji će tijekom tri dana svojim nastupima pokušati izboriti sudjelovanje velikom svjetskom finalu čiji će domaćin biti Poreč.

Tijekom tri dana kvalifikacijskog turnira u Opatiji će se natjecati oko 2000 plesača iz Hrvatske i zemalja regije, a najviše stranih plesača očekuje se iz susjedne Slovenije. DanceStar kvalifikacijski turnir počinje u petak 9. ožujka u 15 sati. Plesači iz 4 dobne skupine natjecat će se u 13 plesnih disciplina: contemporary, jazz, urbani plesovi, klasični balet i sl. U subotu i nedjelju program starta u 9 sati.
 
Mamma's Show

Posebna atrakcija bit će zasigurno i Mamma's Show, poseban program koji će se održati u subotu, s početkom u 20:00 sati, a u njemu će sudjelovati + 30 mame i one koje se tako osjećaju. Alen Petelinc je, ispred organizatora, naglasio kako su prijave za Mamma's Show otvorene te pozvao sve zainteresirane da se pridruže dobroj zabavi koju će pratiti budno oko žirija u sastavu bivše primabalerine Almire Osmanović, opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića, doktorice Viviane Kalmar uz specijalnu gošću Antonelu Doko.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić je izrazio svoje zadovoljstvo vezano za gostujuću manifestaciju Dance Star, istaknuvši kako je Opatija zahvaljujući novoj infrastrukturi ponosni domaćin zbivanja te zaključio kako će ovakva događanja uvijek imati potporu Grada.
 
3000 noćenja

U ime Turističke Zajednice, uz posebnu zahvalu organizatoru, direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić  izrazila je zadovoljstvo te naglasila kako će temeljem manifestacije Opatija ostvariti 3000 noćenja u mjesecu zdravstvenog turizma u kojem Opatija priprema poseban program.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković istaknuo je kako manifestacija Dance Star predstavlja veliki organizacijski izazov i kao takva predstavlja put ka cilju kojem stremi Opatija u vidu kulturnog turizma. Zaključio je kako je spoj turizma i kulture upravo težnja koju Opatija slijedi kako bi došla do ponude kulturnog turizma kojom će i u buduće privlačiti posjetitelje.

Kako se na press konferenciji moglo vidjeti i čuti, veliko je zadovoljstvo i domaćina i organizatora što će upravo Opatija biti domaćin ovom vrhunskom eventu, a u njemu će moći uživati i publika, jer su ulaznice već u prodaji i to online te na prodajnim mjestima distributera www.mojekarte.hr. Cijena dnevne ulaznice je 50 kn, a dostupan je i vikend paket ulaznica koji obuhvaća sva tri dana i cijena mu je 100 kn.
 
Ovogodišnji DanceStar

Kroz natjecanje će i ove godine proći oko 55 tisuća plesača iz 55 država svijeta (što kroz live turnire, a što kroz online kvalifikacije ), kako bi osigurali nastup na velikom DanceStar finalu u 5. mjesecu u Poreču. Ove se godine live turniri održavaju u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima, Rumunjskoj, Slovačkoj, Južnoj Africi te Hrvatskoj. Plesači se dijele u 4 dobne kategorije: Mini (4-8 godina), Djeca (9-11 godina), Juniori (12-15 godina) te Seniors (16+), a natječu se u različitim disciplinama kao što su: Ballet, Lyrical Dance, National/Folkloric dance, Acrobatic Dance, Contemporary/Modern Dance, Jazz Dance...

U svim kategorijama plesači pokazuju rezultate svojih dugotrajnih priprema, svoj talent i svoje promišljanje plesnog pokreta, a kolika je važnost Dancestar platforme na svjetskoj plesnoj sceni dovoljno govore eminentna imena s hrvatske i svjetske plesne scene koji su dio cijele priče Almira Osmanović, Igor Barberić, Staša Zurovac, Leonard Jakovina, Milko Šparemblek iz Hrvatske te Nina Kripas, Storm, EZ Twins, Matic Zadravec, Justin Conte, Lukas Van Der Fecht...

DanceStar natjecanje daje plesačima ili plesnim skupinama mogućnost da se natječu s plesačima iz cijelog svijeta i raznih kultura, da razmjene iskustva, te samim time kroz multikulturalnost šire svoje spoznaje i ostvare svoje snove. Sav njihov trud, zalaganje i želja u tom trenutku dolazi do izražaja. DanceStar natjecanje je i “festival” novih koreografija, inovacija novih pokreta. Kao svako natjecanje tako i ovo  natjecanje svake godine donosi nove momente, nove koreografije, nove korake, nove glazbene podloge, nova umjetnička izražavanja, a natjecanje svake godine i u tom kontekstu konstantno raste i napreduje.

Komentari