Ostalo 21. siječanj 2019.

Maškarane klape jubilarni 10. puta u Opatiji

Maškarane klape jubilarni 10. puta u Opatiji
Jedno od najveselijih i najatraktivnijih karnevalskih događanja na Kvarneru svakako je Maškarani klapski maraton koji ove godine obilježava jubilarno deseto izdanje, a tom će se prigodom održati u Kristalnoj dvorani Remisens Premium Hotela Kvarner u Opatiji.

U organizaciji KZU Volosko i ove će godine poznate napjeve zapjevati poznate klape, ali s nekim novim, zanimljivim, dosjetljivim tekstovima i aranžmanima, onako kako to već puno desetljeće oduševljava brojnu publiku.

Ove godine ovaj se spektakl održava 22. veljače s početkom u 20 sati, a pod ravnanjem nezaobilaznog voditeljskog dvojca Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete zapjevat će: Ženska klapa Volosko, Ženska klapa Teha iz Cresa, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Ženska klapa Hreljin, Ženska klapa Kastav, Mješovita klapa Reloj iz Splita, te muške klape Mirakul Opatija, Skalin Matulji i Kastav.

Podsjetimo, svaka klapa je maskirana, izvodi po jednu skladbu, a nemali je broj klapa koje pripremaju i posebne scenografije i koreografije, na oduševljenje uvijek veselo raspoložene publike. Nastupe klapa ocjenjuje i ocjenjivački sud, ali glasuje i publika pa se tako dijele po tri nagrade ocjenjivačkog suda i tri nagrade publike. I ove godine će u ocjenjivačkom sudu sjediti brojna poznata lica, pa tako ove godine možemo najaviti da će odluke donositi: Nikola Peršić, Branko Uvodić, Robert Ferlin, Eduard Kišić, Darko Čargonja, Andrej Baša, Mario Mlinarić, Betty Jurković, Aleksandar Valenčić, Jadranka Čubrić i Francesco Squarcia.

Osim natjecateljskog dijela organizator priprema i revijalni dio u kojem će nastupiti izuzetno popularna "Škola armunike Nika Polesa", a novost je i maškarani ples pod kristalnim lusterima koji će se održati odmah po proglašenu najboljih i na kojem će publiku zabavljati jedinstveni Duško Jeličić Dule i Bonaca. No, ni to nije sve, poseban vizualni i audio pečat atmosferi će dati i zvončari pa će tako dvoranom prodefilirati Grobnički dondolaši i Opatijski latičari.

Ono što svakako treba naglasiti je da je broj ulaznica za ovaj spektakl ograničen i da su ulaznice krenule u prodaju po popularnim cijenama: 30 kuna u pretprodaji i 40 kuna na dan eventa, a organizator napominje kako ne bi trebalo čekati zadnje dane prodaje jer je interes publike izuzetno velik. Ulaznice se mogu kupiti online u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima: Festival Opatija, Croatia Records Rijeka, Dallas Records Rijeka, Foto Revija Rijeka, Caffe bar Nad urom Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena...

Ne treba sumnjati da će jubilarno izdanje ove popularne manifestacije iznova oduševiti publiku, a organizatori pozivaju svih da uživaju u posebnom ambijentu, kako u klapskoj pjesmu, tako i u zabavi, smijehu, plesu i dobroj kapljici koju domaćin priprema po posebnim promotivnim cijenama.