Ostalo 21. svibanj 2019.

Naše boćarice sjajne na državnom prvenstvu u Istri

Naše boćarice sjajne na državnom prvenstvu u Istri

Sjajne rezultate ostvarile su boćarice iz Primorsko- goranske županije na državnom prvenstvu koje se proteklog vikenda igralo u Ročkom Polju. 

Odigran je prvi ciklus državnog prvenstva u boćanju za seniorke. Organizacija prvenstva pripala je Boćarskom klubu Ročko Polje iz Istre, a prvenstvo se održavalo od 17.- 19. svibnja. 

Natjecanja su se odvijala na boćalištima u Ročkom polju, Lupoglavu, a zbog kiše koristila se i dvorana u Kozarima i to u tri discipline: precizno izbijanje, pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje. 


Carrolina Bajrić iz Čavle ŠB okitila se titulom prvakinje države u disciplini brzinsko izbijanje, dok je u disciplinama pojedinačno klasično i precizno izbijanje osvojila srebrne medalje. Ovim zlatom Carrolina je obranila dvostruki naslov prvakinje u ovoj disciplini.

Nives Jelovica iz BK Labin dvostruka je državna prvakinja osvojivši zlato u pojedincu i preciznom izbijanju. Tome je pridodala i srebro iz brzinskog izbijanja, nakon što je tek u dodatnoj seriji izbijanja od 2,5 minute uspjela pobijediti mlađu reprezentativnu kolegicu Riu Vojković iz ŽBK Komiža. 

S brončanim medaljama u Primorsko- goransku županiju vraćaju se Maja Stipančić iz ŽBK Drenova, Nikol Marelja Bošnjak i Virginia Bajrić obje iz Čavle ŠB, te Dolores Vlaše iz ŽBK Kastav.