Ostalo 18. siječanj 2019.

Nikol Marelja nova je kraljica Riječkog karnevala

Nikol Marelja nova je kraljica Riječkog karnevala
Nova, 24. kraljica Riječkog karnevala je Nikol Marelja- Bošnjak iz Mesopusne kumpanije Grad Grobnik. Zlatni plašt tako se vratio na Grobnik. Ključeve Rijeke u Dvorani mladosti preuzeo je Meštar Toni. Sve je spremno za još jednu vladavinu maškara.
 
Nikol Marelja- Bošnjak, članica Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, nova je kraljica Riječkog karnevala. Nikol je slavila u konkurenciji devet kandidatkinja, koje su se natjecale za prestižni zlatni plašt. 
 
"Ovo je uistinu bilo predivno iskustvo. Jako san zadovoljna jer mi se ostvarila velika želja. Na karnevalu sudjelujem od svoje druge godine, tako da će mi ovo biti 19. Riječki karneval. Svi smo još uvijek pod dojmom. Jako sam ponosna na svoju grupu i na svoje mjesto”, rekla je za Ri Prsten novookrunjena kraljica Riječkog karnevala. 


Zanimljivo, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik deset je puta imala svoju predstavnicu na izboru za kraljicu Riječkog karnevala, a čak četiri je puta njihova članica i okrunjena. Nakon što je to pošlo za rukom Tei Kik 2009., Nini Simčić 2012. i Stelli Paris 2015. zlatni se plašt vratio na Grobnik, zahvaljujući Nikol Marelji Bošnjak.
 
Uz novu su kraljicu u izboru sudjelovale: Patricia Vlastelin (Zijat, sost, tancat i pit” Matulji), Mia Hodak (Udruga “Halubajke” Viškovo), Dajana Jurčić (Mesopustari Kraljevice), Lucija Kovačević (“Kunpanija z Halubja” Viškovo), Franka Medarić (K.U. “Vežgani” Cres), Peér Bilobrk (K.G “Špažićari” Kostrena), Nevia Stanić (K.U. “Vavek parićani” Matulji) i Manuela Smoljan (K.U. (Pom- F- Ri” Rijeka).


Uz izbor 24. kraljice Riječkog karnevala u Dvorani mladosti je održana i tradicionalna primopredaja ključa Grada, koji je od večeras ponovno u rukama Meštra Tonija.
 
Program je vodio uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a sjajnu su atmosferu dodatno podgrijali Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy.