Ostalo 2. kolovoz 2021.

Odgađa se omiljena opatijska ljetna manifestacija

Odgađa se omiljena opatijska ljetna manifestacija

Epidemiološke mjere primorale su brojne organizatore manifestacija  u Hrvatskoj na otkazivanje i odgodu zbog sigurnosnih razloga, a toj se brojci nažalost, pridružuje i RetrOpatija, omiljena opatijska ljetna manifestacija čija je organizacija postala neizvediva u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama.

Naime, slijedom apela Ministarstva turizma i sporta RH da se u skladu s učinkovitim pridržavanjem epidemioloških mjera razmotri otkazivanje održavanja manifestacija u cilju zaštite zdravlja sugrađana i turista, članovi Turističkog vijeća TZG Opatija zadužili su Turistički ured TZG Opatija da od Županijskog stožera civilne zaštite zatraži mišljenje vezano uz održavanje manifestacije “RetrOpatija” 10. i 11. rujna 2021. 

Mišljenje je Stožera civilne zaštite PGŽ, sukladno važećoj Odluci Stožera civilne zaštite RH, da nema uvjeta za održavanje manifestacije. RetrOpatija je događanje na otvorenom koje podrazumijeva slobodno kretanje i druženje desetak tisuća ljudi i nije moguće zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika kao i kontroli Covid potvrda.

Ukoliko epidemiološke mjere budu dopuštale, RetrOpatija će se organizirati u nekom drugom terminu do kraja godine, poručuju iz opatijske turističke zajednice.

Komentari