Ostalo 29. prosinac 2016.

Opatija u 2017. uz Maura Staraja i Nenu Belana 

Opatija u 2017. uz Maura Staraja i Nenu Belana 
Opatijci i njihovi gosti u 2017. će, ispred opatijske tržnice, ući uz koncert Maura Staraja i Nene Belana te Novogodišnju zdravicu na terasu Hotela Kvarner i bogat program glazbenih i događanja za najmlađe.

Bogatim programom događanja Opatija završava ovu i započinje novu 2017. godinu. Događanja počinju već u petak, 30. prosinca na opatijskoj tržnici uz Sajam antikviteta i izložba odltimera, dok će uvijek dobro raspoloženi Dellboys-i rasplesati Park Sv. Jakova u sklopu After Job Party-a. Na tržnici nas u večernjim satima očekuje i koncert iznenađenja.

U subotu, 31. prosinca u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer s početkom u 12:00 sati održat će se Dječji doček Nove godine, nakon kojeg će uslijediti popularna Potraga za blagom. Program animacije u sklopu Kućice vilenjaka otvoren je u subotu i nedjelju od 11:00 do 18:00 sati, a svi mališani će uz navedeno moći uživati u božićnim filmovima i kreativnim radionicama.
 
Dva opatijska dočeka na otvorenom

Uz bogate programe dočeka u hotelima i restoranima, na otvorenom nas u Opatiji očekuju dva dočeka, na Ljetnoj pozornici gdje će nastupiti Božidarka- Matija Čerina Bogica & Largo te veliki doček na otvorenom ispred Opatijske tržnice gdje će nastupiti Mauro Staraj & La Banda i Neno Belan & Fiumens. Dobra zabava je garantirana do dugo u noć.

Novu godinu u Opatiji dočekuju tisuće gostiju, a 1. siječnja točno u podne okupljaju se na terasi hotela Kvarner gdje im se na devet jezika izravno obraćaju opatijski gradonačelnik i najbliži suradnici kako bi im poželjeli sreću i pozvali ih da se opet vrate u Opatiju. Najboljim željama i budućim druženjima nazdravlja se uz šampanjac poslužen u ekskluzivnoj čaši s ugraviranim prepoznatljivom opatijskim simbolom- djevojkom s galebom , koja gostima ostaje kao jedinstven poklon.
 
Otvorenje kupališne sezone i repriza dočeka

Nakon Zdravice slijedi otvorenje kupališne sezone 2017. godine koju će tradicionalno novogodišnjim kupanjem u 13:00 sati otvoriti Opatijski kukali uz prigodan nastup Dine Antonića & 4 Shades, a repriza Dočeka nove godine počinje od 17:00 sati u Parku Sv. Jakov uz River Sharks-e.

Advent u Parku Sv. Jakov- Božićni sajam i Božićna izložba Claudia Franka otvoreni su svaki dan od 12:00 do 21:00, a vikendom od 11:00 do 22:00 sata, na Staru i Novu godinu od 11:00 do 22:00 sata. 

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici svoja vrata otvara radnim danom od 11:00 do 21:00, a vikendom od 10:00 do 22:00 sata.
 
Posebna regulacija prometa

Zbog organizacije dočeka Nove godine u subotu (31.12.) od 18.00 sati do nedjelje (01.01.) u 07.00 sati, za sav promet bit će zatvorena ulica M. Tita od raskrižja s ulicom dr. M. Laginje i ulicom F. Peršića  do raskrižja s ulicom V. C. Emina.

Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

Linija 32 prometuje Novom cestom, a linije 34, 35 i 37 trasom: Trg Vladimira Gortana- ul. Velog Jože- Nova cesta i dalje redovitom trasom.