Ostalo 28. prosinac 2017.

Opatija u 2018. ulazi trostrukim dočekom

Opatija u 2018. ulazi trostrukim dočekom
Najmlađi će Novu dočekati u podne na Ljetnoj, a u večernjim satima feštat će se kod Šporera uz Xfinity Band, na Ljetnoj pozornici uz Dj-a te na Mrkatu uz Leteći odred, Koktelse i najveći vatromet na Kvarneru.

Tijekom čitavog tjedna do nedjeljnog odbrojavanja posjetitelje očekuju zanimljiva događanja, a vikendom i blagdanima parking je besplatan.

Ugodno sunčano vrijeme, brojni zanimljivi programi te adventska ponuda na tri lokacije, ispred gradske tržnice, na Ljetnoj pozornici kojom tradicionalno dominira veliko klizalište te u parku oko Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, privukli su desetak tisuća posjetitelja na Advent u Opatiji tijekom produženog božićnog vikenda. Uz oko 2.700 turista koji su u 19 otvorenih hotela i privatnom smještaju ostvarili oko osam tisuća noćenja što je za 6 posto više nego prošle godine, na “Najljepšem Adventu uz more” uživali su i brojni Opatijci te gosti iz susjednih gradova i mjesta. Tijekom četiri dana imali su prilike sudjelovati u radionicama za djecu i odrasle, poslušati koncerte među kojima se izdvajaju subotnji nastupi zagrebačkog benda Elemental na tržnici te “riječkih Iraca”, grupe Belfast Food, u klubu Gervais, ali i pogledati tradicionalnu božićnu izložbu oldtimera Liburnia Classic Cluba Opatija održanu na blagdan Sv. Stjepana.
 
Zagrijavanje kreće već danas

Novogodišnji će vikend donijeti još bogatiji program, ali i još veći broj posjetitelja. Naime, otvoreno će biti 25 hotela, očekuje se dolazak 8.600 gostiju koji će ostvariti 27 tisuća noćenja, a sve njih očekuju brojni ispraćaji Stare godine- u podne na Ljetnoj pozornici te u ponoć pred gradskom tržnicom, na Ljetnoj pozornici i ispred Šporera. Glazbeno zagrijavanje za “najluđu noć” krenut će već danas, kada će u 16 sati na tržnici zasvirati ulični svirači, u 19 sati ispred Šporera ploče zavrtjeti DJ Super Sayan, a od 20 sati u hotelu Ambasador zasvirati Livingstone Duo.

Sutra će priliku svima da si za novogodišnji doček pribave “nešto staro” pružiti sajam starina u Radničkoj ulici kraj tržnice od 10 do 17 sati, dok će večernji program obilježiti glazbeni nastupi Katarine Jurić Trija u 18 sati u restoranu Antica Osteria da Ugo, Klape Baladur u 19 sati pred Šporerom, Gordana Glavana u 20 sati u kavani hotela Palace te grupe Dellboys u 20.30 sati u hotelu Ambasador. Centralni događaji večeri su svečani novogodišnji koncert “Jaques & Friends” koji će u Royal Hall, s početkom u 20 sati, dovesti Jacquesa Houdeka, Matiju Cveka, Alena Đurasa, Edgara Rupenu i Terezu Kesoviju kao posebnu gošću te veliki koncert Željka Joksimovića na kupalištu Angiolina koji počinje u 23 sata.

“Ludi” novogodišnji vikend

Užurbane subotnje pripreme za nedjeljni doček posebnom će atmosferom ispuniti brojni koncerti, koji će krenuti već od 10 do 17 sati nastupom uličnih svirača na tržnici, a u isto vrijeme u susjednoj Radničkoj ulici trajat će sajam starina. Koncertni program nastavit će Andrej i Neno u 11 sati na terasi hotela Continental, Memento Trio od 12 sati na terasi hotela Milenij, a pravu “domaću feštu” napravit će Duško Jeličić Dule u Bonaca koji će u 16 sati zasvirati pred Šporerom, nakon kojeg na istom mjestu od 19 sati stiže rockerski zvuk uz Take It Dee Dee. Tri kralja od 18 sati nastupit će u restoranu Antica Osteria da Ugo, Veljak Trio od 20 sati u Royal Hallu, a u isto vrijeme u hotelu Ambasador počinje program Love, Sing & Dance i koncert Gordana Glavana u kavani hotela Palace. Posebno zanimljiv trebao bi biti prednovogodišnji rock'n'roll party uz grupu Dellboys na Ljetnoj pozornici, od 18 sati.

Priliku da isprate Staru godinu prvi će imati najmlađi, i to točno u podne pokraj klizališta na Ljetnoj pozornici. Rani novogodišnji doček počet će već u 11 sati, a za dobru zabavu pobrinut će se kostimirani animatori i ulični umjetnici, kao i kreativne i kulinarske radionice, nagradne igre, blagdanski “face painting” i druge aktivnosti. Nedjeljno jutro će ponuditi i brojne sadržaje za starije- nastup tamburaša Panonia od 11 sati na terasi hotela Continental, druženje s opatijskim umjetnicima u Šporeru od 11.30 sati ili nastup Katarina Jurić Trija na terasi hotela Milenij od 12 sati. Niti poslijepodne na Silvestrovo neće proći bez glazbe, jer od 15.30 sati pred Šporerom nastupa Jabe Acoustic, a u 18.15 u hotelu Ambasador Smart Jazz Duo, kao zagrijavanje za dvostruki program dočeka Nove godine - ispred Šporera posjetitelje će u 2018. godinu uvesti Xfinity Band, a centralni doček na tržnici, uz početak u 22 sata, proći će uz Koktelse, Leteći odred i najveći vatromet na Kvarneru.

Brojna događanja sve do 7. siječnja

Advent u Opatiji nastavlja se i u novoj godini, pa će tako tradicionalno u ponedjeljak, 1. siječnja, točno u podne na terasi hotela Kvarner zdravicom sretne blagdane uz čašu šampanjca svim posjetiteljima Opatije poželjeti gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima, nakon čega će u 13 sati Opatijski kukali kraj kipa Djevojke s galebom otvoriti cjelogodišnju kupališnu sezonu. Već i prije gradonačelnikove zdravice, od 9 sati na terasi hotela Milenij nastupit će Duo Veljak, a u Portiću će hrabro kupanje Kukala glazbom pratiti grupa In Between. Večernji provod otvorit će Katarina Jurić Duo nastupom u restoranu Antica Osteria da Ugo u 18 sati, a ispred Šporera od 19 sati održat će se repriza novogodišnjeg dočeka, ovog puta uz The Beatles Revival Band. Program Adventa nastavit će se, uz nastupe zanimljivih glazbenika na više lokacija u gradu, sve do nedjelje 7. siječnja.