Ostalo 14. veljača 2021.

Opatiju među 16 najromantičnijih destinacija u Europi

Opatiju među 16 najromantičnijih destinacija u Europi
European Best Destinations i Forbes odabrali Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih europskih destinacija za Valentinovo

Ususret Valentinovu, Danu zaljubljenih, European Best Destinations i utjecajni američki časopis Forbes odabrali su Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih destinacija u Europi. Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade. 

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo u Europi kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBDO), koja u suradnji s Forbesom i drugim svjetski poznatim medijskim kućama promovira diljem svijeta milijunima putnika (turista) atraktivne i jedinstvene europske destinacije.


Valentinovo kao “praznik” ljubavi jedan je od najljepših motiva za posjet Opatiji, a mjesec ljubavi obilježen je romantičnom atmosferom i atraktivnim programima posvećenih najuzvišenijoj ljudskoj emociji. Romantika grada dodatno je naglašena atraktivnom prigodnom rasvjetom, ali i stotinama srca i romantičnih poruka kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Opatija za Valentinovo, ali i tijekom cijele veljače svojim vjernim, ali i budućim gostima poručuje- “osjeti ljubav”.

“Izuzetno smo ponosni što su nas European Best Destination i Forbes uvrstili u 16 najromantičnijih destinacija u Europi. Ovo priznanje za Opatiju znači jednu zaista jaku svjetsku promociju i direktni pristup do milijuna turista. Realizirali smo našu viziju kako bi Opatija tijekom Valentinova trebala izgledati, a ima li ljepše nagrade nego li par dana prije Valentinova dobiti ovakvo lijepo priznanje koje nam je i potvrda i nagrada za veliki, uloženi trud, ali svakako i vjetar u leđa za sve naše buduće projekte”, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić.