Ostalo 24. ožujak 2020.

Poruka iz Kine stigla u PGŽ: "Virus se može pobijediti"

Poruka iz Kine stigla u PGŽ: "Virus se može pobijediti"

Mjere vezane uz koronavirus koje je poduzimala kineska vlada i ograničenja koja su podnosili stanovnici urodila su plodom.

Iz Ureda za međunarodnu suradnju kineske pokrajine Liaoning, s kojom Primorsko- goranska županija održava dugogodišnje prijateljske veze, poslali su e- mail u kojem javljaju da su stroge mjere vezane uz koronavirus koje je poduzimala kineska vlada i ograničenja koja su s tim u vezi podnosili stanovnici, urodila plodom. 

U pokrajini koja ima oko 43 milijuna stanovnika registrirano je 127 oboljelih. Do danas su svi otpušteni iz bolnice osim jednog bolesnika koji je u ovu kinesku pokrajinu stigao iz Španjolske i trenutno se još uvijek nalazi na liječenju. Javljaju i da se polako vraćaju na posao te da je započeo postepeni oporavak gospodarstva.

Ohrabruju nas da će epidemija proći, ali i skreću pažnju iz vlastitog iskustva, da se po završetku epidemije s mjerama opreza ne prestane naglo te da stanovnici u Kini i dalje na licu nose maske. Zbog svega što epidemija sa sobom donosi, smatraju da ona predstavlja izazov ne samo za naš svakodnevni način života već i za način razmišljanja.